Opština dala podršku razvoju socijalnih bašti

korpica

U Baru je počeo sa realizacijom Projekat razvoja socijalnih bašti.

Projekat ima za cilj privođenje namjeni zapuštenih poljoprivrednih površina u prigradskim naseljima, kroz zdrav način uzgoja povrća za sopstvene potrebe i prodaju, kao i edukacija o ekološkoj proizvodnji hrane.

Video link:https://youtu.be/hQ-Ns6KhdWk

"Trenutno Plantađun bašta ima 60 vrtova. Korisnici vrtova su naši sugrađani raznih profesija. Mi obezbjeđujemo sjeme,alat i đubrivo, a na njima je da ponesu dobru volju da rade u bašti.", istakla je Ines Stojanović PR "Racc Educo", koji je nosilac projekta.

Bašte se nalaze na imanju Arijana Mustafića u barskom naselju Zaljevo koji je ustupio svoje zemljište za realizaciju projekta " Razvoj socijalnih bašti u Baru".

Dobijena sredstva kroz podršku razvoja preduzetništva Opštine Bar usmjerena su na zaposlenje jednog radnika,a dio sredstava je utrošen na prodajni štand.

Ovim projektom građani su dobili mogućnost da naprave svoj vrt od 25 m2 gdje uzgajaju povrće koje nije hemijski tretirano, a benefiti su višestruki. Korisnici bašti zarađuju novac prodajom povrća, stiču znanja o ekološki održivim principima proizvodnje i provode svoje slobodno vrijeme u prirodi radeći u interesu zajednice.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar