Vukić: SDP već predala amandmane na budžet za školu u Mrkojevićima i regionalni put

Omer Vukić

Na tekst da u budžetu za ovu godinu Vlade CG nisu planirana sredstva za Regionalni put kroz Mrkojeviće I školsku sportsku dvoranu, reagovali su iz SDP-a .

Socijaldemokratska partija predala je u skupštinsku proceduru amandmane kojima smo predvidjeli izmjene budžeta za 2021. godinu koji se odnose na dva najbitnija infrastrukturna objekta u Mrkojevićima. Jedan od njih je izgradnja školske sale u OŠ "Mrkojevići" , a drugi rekonstrukcija regionalnog puta R-29 Brdo Sv.Ivan – Kamenički most koji je od posebnog značaja za stavnovništvo Mrkojevića, ali je to i put koji iz Bara vodi ka granici u Sukobinu i kojim godišnje prođe oko 2 miliona putnika i 500.000 vozila.

Kako su međutim, budžetska sredstva za realizaciju ovih projekata izostala u predlogu budžeta za tekuću godinu, poslanici SDP-a Raško Konjević i Draginja Vuksanović Stanković su u skupštinsku proceduru već predali amandmane kojima smo jasno naveli iznos sredstava i razloge za njihovo preusmjeravanje. Kad je u pitanju izgradnja školske sale, Opština Bar je sa Kulturnim centrom "Rumija" i Ministarstvom prosvjete potpisala sporazume za realizaciju ovih projekat i realizovala svoje obaveze kroz uplatu 150.000 eura na poseban račun škole za izgradnju sale. Potrebno je obezbijediti nedostajuća sredstva kako bi se ovaj projekat i realizovao u najkraćem mogućem roku.

Želio bih da naglasim da su poslanici SDP već djelovali amandmanski na predlog budžeta aktuelne vlasti i svih njenih činilaca, koji nijesu prepoznali ove projekte u njegovoj pripremi, ali nam je drago da i iz dijela skupštinske većine stižu najave za podršku ovoj ideji.

Značaj izgradnje sportske sale za stanovnike Mrkojevića, puta R-29 i drugih infrastukturnih objekata, podržan je, pored ostalh, i od strane Savjeta Muslimana Crne Gore, potpisuje saopštenje Omer Vukić
Odbornik SDP u Skupštini Opštine Bar i Sekretar OO SDP Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar