Srednjoškolci hoće da znaju...

seuš š 2

Povodom obilježavanja sedmice u okviru koje je se proslavlja Dan Evrope, učenici JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar bili su gosti Službe predsjednika Opštine - Kancelarije za upravljanje projektima.

Ana Živanović, šefica Kancelarije i dr Marija Markoč, administratorka na projektima Kancelarije, prisutne su upoznale o međunarodnoj saradnji naše Opštine i o uspješnoj realizaciji projekata koji se finansiraju iz EU fondova.

seuš š 1

Tokom video prezentacije u maloj sali Opštine Bar, i uz priložene materijale i brošure, grupi od 16 srednjoškolaca su objašnjeni aspekti u sprovođenju projekata i predstavljena tri projekta: FORTITUDE – iz programa Interreg Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, ECOVINEGOALS iz programa Adrion i nedavno završeni CROSS BORDER OL iz programa Interreg Italija-Albanija-Crna.

seuš š 3

Kroz ovakve edukativne forme mladi ljudi cjelishodno sagledavaju značaj evropskih integracija za dalji razvoj Crne Gore i pri tom se informišu o oblicima učešća lokalne zajednice. Zahvaljujući ovakvim, otvorenim kontaktima sa stručnim licima angažovanim na poslovima EU integracija, najbolje se uočavaju specifičnosti i izazovi ovog procesa, javio nam je prof. Neđeljko Đurović .

auto klime bakovic 1