U toku su radovi na proširenju puta Lunjići-Mikulići

bagerr

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević danas je sa načelnikom Odjeljenja za operacije u Generalštabu Vojske Crne Gore potpukovnikom Mitrom Klikovcem obišao radove na proširenju i adaptaciji puta Lunjići-Mikulići, koji uzajedničkoj saradnji realizuju Opština Bar i Vojska Crne Gore.

Predsjednik Raičević je zahvalio Vojsci Crne Gore na podršci i doprinosu koju je dala kako bi se počelo sa radovima na probijanju ovog putnog pravca shodnoUgovoru o poslovno-tehničkoj saradnji iz 2020. godine. On je iskazao zadovoljstvo što je u prilici da sa mještanima Mrkojevića obilježi početak radova.

Video link:https://youtu.be/ha-ayClgrnA

„Ovaj putni pravac treba da poveže dio Mrkojevića sa Mikulićima i da doprinese valorizaciji svih prirodnih potencijala bogatog podlisinjskog kraja. Ova inicijativa je potekla kako od samih mještana i njihove želje za obnovom poljoprivrednih gazdinstava, tako i od naših iseljenika koji su izrazili želju da se vrate svom kraju i obnove svoja ognjišta, a sve ovo će dati jednu novu dimenziju razvoja ovog kraja kroz valorizaciju turističkih kapaciteta, seoskog i lovnog turizma“, kazao je predsjednik Raičević.

Predsjednik opštine je naglasio da ovim projektom lokalna uprava potvrđuje svoje jasno opredjeljenje za ravnomjeranrazvoj svih krajeva opštine Bar, i razvoj Mrkojevića kao najznačajnijeg područja koji ima potencijala da snabdijeva ne samo turistička mjesta na barskoj rivijeri, već i cjelokupno stanovništvo našeg grada.

Radovi na proširenju i adaptaciji putnog pravca Lunjići – Mikulići u dužini od 7km započeti su danas, izvodi ih inženjerska jedinica Vojske Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bar i mještanima ovog kraja, a planirano je da budu završeni do septembra mjeseca ove godine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar