Dobrovoljna sertifikacija, zašto i kako

slik

Privredna Komora Crne Gore i Eu info Centar Podgodica organizovali su u subotu 7. januara u Podgorici Debatu na temu: Standardi zašto da?

Debatu je vodio Predsjenik Koordinacionog odbora za kvalitet Privredne Komore Crne Gore i Menadžer sistema kvaliteta "Luka Bar" AD mr Ranilo Radoman.

Govoreći o dobrovoljnoj sertifikaciji, mr Danilo Radoman koji je i menadžer QMS u Luci Bar, istakao je da standardi pokrivaju širok spektar poslovanja bilo koje organizacije, nude najbolju svjetsku praksu, mehanizam za stalno poboljšavanje, efikasnije i efektnije poslovanje.

Prezentaciju DOBROVOLJNA SERTIFIKACIJA, ZAŠTO I KAKO možete dobiti besplatno zahtjevom na e-mail adresi Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

- Implementacija standarda i sertifikacija predstavljaju aktivnosti kojima organizacije mogu značajno unaprijediti svoje poslovanje – rekao je Radoman.
On je pojasnio sertifikacione cikluse, dodate vrijednosti koje nudi sertifikacija, a poseban akcenat je stavio na razdvajanje implementacije i sertifikacije kao dvije nezavisne aktivnosti i na odabir konusltanata i sertifikacionog tijela. Jer, kaže on, pogrešno je mišljenje da je na kraju bitan samo sertifikat, a ne i to ko ga je izdao.

- Izbor sertifikacionog tijela treba da bude takav da se sertifikat sa ponosom ističe i da organizaciji i njenim zainteresovanim stranama bude od kredibiliteta – naveo je on.
Radoman je predstavio Savjetodavno tijelo Privredne komore Crne Gore za pitanja kvaliteta koje je formirano sa ciljem da privrednicima pruži osnovne informacije o standardizaciji, Prezentaciju Dobrovoljna sertifikacija, zašto i kako možete dobiti

Informaciju o uspješno odžanoj Debati možete pogledati n Glasniku PKCG za decembar 2016.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar