Ministar Stijović u radnoj posjeti Opštini Bar

min stijobvic 4

Raičević i Stijović razgovarali o poljoprivrednim projektima na teritoriji barske opštine

Predsjednik Opštine Dušan Raičević sa saradnicima sastao se danas sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Stijovićem koji je boravio u prvoj radnoj posjeti opštini Bar.

min stijobvic 2

Predsjednik opštine upoznao je ministra sa mehanizmima podrške poljoprivrednim proizvođačima sa nivoa lokalne uprave kroz pozive za podsticaje poljoprivredi i novim programom subvencija za mlade poljoprivrednike, kao i sa međunarodnim projektima finansiranim iz EU fondova za oblast maslinarstva i vinogradarstva koji se sprovode na teritoriji barske opštine. Takođe, bilo je riječi i o kampanji „Registruj poljoprivredno gazdinstvo“, koja se na inicijativu Opštine sprovodi u saradnji sa ovim Ministarstvom, te o mogućnostima za zajedničku realizaciju planova za vodosnabdijevanje bezvodnih područja i zaštiti bogatog šumskog fonda.

min stijobvic 5

Akcenat današnje radne posjete bio je najznačajniji kapitalni projekat iz oblasti poljoprivrede koji se sprovodi na teritoriji barske opštine – izgradnja Kuće maslina u Starom Baru.

Raičević i Stijović su obišli radove koji su u završnoj fazi i izrazili zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog infrastrukturnog projekta.

min stijobvic 3
Predloženo je da upravljanje Kućom maslina bude povjereno Opštini Bar, sa fokusom ka dugoročnoj samoodrživosti ovog edukativnog i administrativnog centra sa mini pogonom za preradu maslina i prodajno-izložbenim prostorom za posjetioce i turiste. Upravljanje ovim kompleksom od strane lokalne uprave, uz saradnju sa resornim ministarstvom i drugim relevantnim subjektima predstavlja uspješan modalitet koji za cilj ima unapređenje agroekonomije i agroturizma kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou.

min stijobvic 1
Zaključeno je da je dosadašnja, tradicionalno dobra saradnja Ministarstva i Opštine Bar rezultirala realizacijom brojnih projekata, te je iskazana spremnost kako lokalne, tako i centralne vlasti za njenim daljim unapređenjem.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar