Vaskršnja Poslanica Mihaila: Bog i pravda su na našoj strani

mihilocpc

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo je u Vaskršnjoj poslanici poručio da se praznik dočekuje u teškim uslovima uzrokovanim kovidom.

Vlada će potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom crkvom,i  “sve naše crkve upiše na državu Srbiju i stavi u službu protiv naše zemlje”.

Vaskršnju poslanicu Mihaila prenosimo u cjelosti:
Ovogodišnji Uskrs dočekujemo i slavimo u teškim uslovima. Naš narod su pritisle velike nevolje uzrokovane kovidom, koji je odnio veliki broj života. Saučestvujemo u žalosti svima koji su izgubili svoje najdraže i blagodarimo svim medicinskim radnicima na velikoj žrtvi koju podnose radi spasa našega naroda.

Draga duhovna đeco u zemlji i rasijanju, na praznik Vaskrsenja Gospoda našega Isusa Hrista – radujmo se i veselimo se! To je praznik pobjede Života nad smrću, Čovjeka u Isusu Hristu gospodu našem nad grijehom. Tajna čovjeka kao živoga bića dobija svoj smisao tek u vaskrsenju Hristovom. Jer Hristos vaskrse iz mrtvih! Mi, vjerujući hrišćani, koji se pričešćujemo tijela i krvi Hristove, śedočimo vjernost Hristu raspetom i vaskrslom i pozivamo se na njegove riječi: „Кoji čuva život svoj izgubiće ga, a koji izgubi život svoj mene radi, naći će ga“(Mt. 10, 39).

I ovaj Vaskrs dočekujemo lišeni mogućnosti da služimo na oltarima crkava koje su gradili naši đedovi i prađedovi. Naša Vlada će da potpiše i Temeljni ugovor sa Srpskom crkvom i sve naše crkve i manastire upiše na državu Srbiju i stavi u službu protiv naše zemlje, Crnogoraca i Crnogorske crkve. Jer su se neki Crnogorci prodali za srebrnike kao Juda Iskariotski, i hule na Boga i Crnogorsku crkvu kao besmrtnu zajednicu. I bog i pravda su na našoj strani i pobijedit ćemo. Svaka sila za vremena, i doći će joj kraj.

Mi živimo po savjesti, śedočimo istinu pravoslavne vjere i branimo pravo da je ispovijedamo u našoj Svetoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, u našim crkvama i manastirima. Ona koja je u dugoj istoriji dijelila narodnu sudbinu raduje se Vaskrsu i očinskom ljubavlju grli svu svoju đecu, ma đe bili, u zemlji ili rasijanju, poručujući im: ujedinimo se oko svojih svetinja i svete Crnogorske pravoslavne crkve.

I još jednom, Bog i pravda su na našoj strani, i pobijedit ćemo. Molimo se Gospodu našemu da vam podari sreću i blagostanje i prizivamo na vas blagoslov Božji; čestitamo vam praznik radosnim pozdravom: Hristos vaskrese, vaistinu vaskrese!
Izvor: Cdm

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar