Trgovine će biti zatvorene 1. 2. i 3. Maja

rk idea

Uprava za inspekcijske poslove saopštila je danas da su za kompanije koje se bave trgovinom na veliko i na malo neradni praznični dani – 1. 2. i 3. maj.

U Upravi ističu da je trgovinama tokom praznika rad zabranjen Zakonom o unutrašnjoj trgovini.

“Kao izuzetak za koje ova zabrana rada ne važi navedene su apoteke; specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijace; štandovi – tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice; prodavnice, kiosci i automati smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela; skladišta za trgovinu na veliko”, naveli su u Upravi za inspekcijske poslove.

Dodaju da su za nepoštovanje tog zakona predviđene novčane kazne i zatvaranje objekta za dane u kojima nije dozvoljen rad.

“Stoga pozivamo privredne subjekte da poštovanjem propisane obaveze daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona”, apeluju iz Uprave za inspekcijske poslove.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar