URA reagovala povodom saopštenja iz kabineta predsjedniku SO Bar

URATRG

Reagovanje OO URA Bar na saopštenje iz kabineta predsjednika Opštine

NVO MCP - Bar u sklopu svojih aktivnosti pokrenuo je projekat pod nazivom „Neka sve bude fer i na dohvat oka“. Projekat je predočen svim političkim partijama u Baru, tako da su u potpunosti upoznati sa ciljem projekta i pravilima podjednakim za sve. Do sada je većina partija prihvatila sudjelovati u njemu, a preko našeg info portala Jedro, objavljivaćemo saopštenja partija koja su prihvatila projekat integralno i po principima i kodeksu građanskog društva. Mi prenosimo integralno saopštenja partija na uvid javnosti, ne komentarišemo ih, ostavljamo da svoj sud donesu naši čitaoci.

Na saopštenje kabineta predsjednika Opštine Bar reagovala je svojim saopstenjem URA koje potpisuje Željko Kosović ispred opštinskog odbora URA, a koje po ustaljenoj praksi integralno prenosimo:

“Opštinski odbor URA Bar kao ozbiljna politička organizacija koja želi da stvori život kakav gradjani zaslužuju traži odgovore za sva naizgled čudna dešavanja u našem gradu. Bez namjere da svoj uspeh baziramo na prozivkama, kritikama i optužbama nadležnih u našoj Opštini već sa ciljem da se gradjanima objasni zašto moraju u sred sezone, pored već pomenutih gužvi, da lome svoja auta, strijepe hoce li ih ko ubiti zaobilazeci neobiljezene rupe po gradu, koje kako rekoste moraju biti sanirane bas sada.

Mi smo odlučili da ovdje živimo, da svoju djecu odgajamo, skolujemo i zaposljavamo u Crnoj Gori, što nam i daje za pravo da tražimo odgovore od vas i da predlažemo rješenja za probleme. Obzirom da se vaše poimanje stvarnosti i nužnosti ne poklapa sa našim moraćemo i dalje iznositi činjenice koje su i vama dobro poznate, ali nekim čudom ne želite ih uvidjeti niti promijeniti.
Nesuvislo obrazloženje iz kabineta Predsjednika Opštine Bar, da novonastale smetnje zbog građevinskih radova na frekventnim saobraćajnicama treba razumjeti, samo potvrđuju sumnje da domaćinski odnos i racionalno postupanje ne stanuju u gradskoj upravi. Čak više, pozivanje na zahtjeve građana i prevoznika neodoljivo podsjeća na tematske zaplete iz serije “Lud, zbunjen i normalan”. Vjerovatno gospoda iz kabineta Predsjednika Opštine Bar ni sama nemaju informacija o obustavi izvođenja građevinskih radova tokom trajanja turističke sezone, a još su manje upućena da urgentnost kod ovakvih aktivnosti podrazumijeva izvođenje radova tokom noćnih sati i cjelodnveni angažman.

Ovakav odnos i postupanje nadležnih službi, ćutanje Turističke organizacije Bara i nepostupanje Komunalne policje, ukazuju da je iracionalnom samovlašću trenutne političke vlasti podređen svaki konstruktivan prijedlog i zakonsko postupanje. OO URA Bar ne skreće na sebe pažnju kada saopštava da ovakve situacije ne mogu doprinijeti ljepšoj slici grada tokom turističke sezone, ali zato postavlja otvoreno pitanje – Koji to građani podržavaju i koji to turisti razumiju ovakve građevinske poduhvate?”

auto klime bakovic 1

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar