AkademiA akademski!

promo akadem 3

Sinoć je ispred Doma kulture organizovana promocija drugog albuma barske rock grupe „Akademia“ – „Retrospektiva 2016-2021 (Brz razvoj koči...)“.

Dinamično i opušteno veče, prožeto uzikom, smijehom i dobrom atmosferom, bilo je podijeljeno u dva segmenta: koncertni i govorni.

promo akadem 1

Kuriozitet prvog dijela promocije je što je „Akademia“ prvi put u svom trajanju nastupila u akustičarskoj formi, izvodeći za ovu priliku prerađene „Smrt popa Mila Jovovića“ i „Čekajući XXII vijek“, dok je treću numeru „Sanjaj balerina“ kao glavni vokal izveo Željko Milović, autor pjesme, inače urednik „Mediteran Multimedia“ koja je objavila ovaj album.

promo akadem 2

O razvoju benda, petogodišnjim svirkama na velikim manisfestacijama, u programu RTCG i klupskim svirkama, kao i o nastanku albuma govorio je šef grupe Božidar Gagović, o tome kako nastaju pjesme i funkcioniše „Akademia“ basista Marko Mitrović, a o barskoj izdavačkoj kući, koja je za samo godinu i po postigla značajne rezultate (četiri knjige, jedna izložba, jedan CD - sve o Baru i barskih autora) Željko Milović.

promo akadem 4

Album koga su finansijski pomogli Ministarstvo kulture i Muzički centar je podijeljen posjetiocima promocije, uz niz memorabilija koje su djelo prijatelja benda Zorana Andrejića.

foto Sergej Zabijako

auto klime bakovic 1