AkademiA akademski!

promo akadem 3

Sinoć je ispred Doma kulture organizovana promocija drugog albuma barske rock grupe „Akademia“ – „Retrospektiva 2016-2021 (Brz razvoj koči...)“.

Dinamično i opušteno veče, prožeto uzikom, smijehom i dobrom atmosferom, bilo je podijeljeno u dva segmenta: koncertni i govorni.

promo akadem 1

Kuriozitet prvog dijela promocije je što je „Akademia“ prvi put u svom trajanju nastupila u akustičarskoj formi, izvodeći za ovu priliku prerađene „Smrt popa Mila Jovovića“ i „Čekajući XXII vijek“, dok je treću numeru „Sanjaj balerina“ kao glavni vokal izveo Željko Milović, autor pjesme, inače urednik „Mediteran Multimedia“ koja je objavila ovaj album.

promo akadem 2

O razvoju benda, petogodišnjim svirkama na velikim manisfestacijama, u programu RTCG i klupskim svirkama, kao i o nastanku albuma govorio je šef grupe Božidar Gagović, o tome kako nastaju pjesme i funkcioniše „Akademia“ basista Marko Mitrović, a o barskoj izdavačkoj kući, koja je za samo godinu i po postigla značajne rezultate (četiri knjige, jedna izložba, jedan CD - sve o Baru i barskih autora) Željko Milović.

promo akadem 4

Album koga su finansijski pomogli Ministarstvo kulture i Muzički centar je podijeljen posjetiocima promocije, uz niz memorabilija koje su djelo prijatelja benda Zorana Andrejića.

foto Sergej Zabijako

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar