Odlaže se 33. izdanje “Barskog ljetopisa”

art blj

Zbog sve složenije epidemiološke situacije u zemlji prouzrokovane virusom Covid-19, 33. izdanje festivala “Barski ljetopis”, čije je održavanje planirano za period od 26. jula do 15. avgusta, odlaže se do daljnjeg.

Iako Kulturni centar Bar raspolaže odgovarajućom infarstrukturom koja može obezbijediti poštovanje propisane mjere fizičke udaljenosti među gledaocima, smatramo da bi održavanje bilo kakvih programa u ovoj situaciji izložilo našu publiku bespotrebnom riziku.

Pritom, priroda umjetničkih, a posebno pozorišnih programa je takva da je u većini slučajeva izvođačima nemoguće nametnuti makar osnovnu mjeru uzajamne fizičke distance, a obaveza je Festivala, kao organizatora, da svima pruži bezbjedne uslove za rad i stvaralaštvo.

S obzirom na to da se programski koncept 33. “Ljetopisa” oslanja isključivo na crnogorsku umjetničku scenu, nemamo bojazni da će se isti moći održati u kasnijem terminu, kada se steknu uslovi za bezbijedno održavanje kulturno-umjetničkih manifestacija. Javnost će biti blagovremeno obaviještena o novim terminima.

Podsjećamo da su sve informacije o aktuelnostima “Barskog ljetopisa” publici dostupne putem sajta www.barskiljetopis.me kao i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar