TVCG & konkurs za Montesong

 zellko drug

Stav: Zeljko Milovic

TVCG je odlučila da se ove godine vrati na Pjesmu Evrovizije, a prije nekoliko dana je okončan konkurs za Montesong.
Kako i priliči, svi su potencijalni učesnici anonimno pod šifrom predali radove. I logično bi bilo, je li, da svi kreću sa iste startne pozicije i da su svi jednaki.
Međutim, u medijima se ovih dana pojavljuju izjave raznih izvođača o tome da su primili od organizatora poziv da učestvuju, ali da su to odbili. A neki i prihvatili.
Čim su "dobili poziv", znači da su unaprijed viđeni u finalu, među odabranima, inače ih ne bi ni zvali da troše vrijeme, novac i sve ostalo.
Ponovila se, znači, ona stara orvelovska izreka iz “Životinjske farme”, parafraziram – SVI SU IZVOĐAČI JEDNAKI, ALI SU NEKI JEDNAKIJI OD DRUGIH.
A o propozicijama i gomili pravnih i ostalih nelegalnih ili bar nelogičnih besmislica u uslovima konkursa, bolje neki drugi dan, kad bude manje vlage u vazduhu.
No, samo da zagolicam maštu: “Autori i interpretatori prenose svoja IMOVINSKA prava isključivo na RTCG, uključujući pravo snimanja, emitovanja, distribucije i korišćenja snimaka interpretacije na različite načine”, a “učesnici konkursa prenose na RTCG i sva PROIZVOĐAČKA (master prava sa interpretatorskim pravima sadržanim u masteru) na snimku kompozicije i IZDAVAČKA prava (publishing)”.
Ima tu još stvari da se progovore, ali biće valjda prilike, kad saznamo ko je u stručnoj komisiji kad već nisu oni za koje znamo da imaju iskustvo u manifestacijama ovakvog tipa.
Da rezimiram, tu smo đe smo, u Crnoj Gori, a RTCG je naša nacionalna televizija, javni servis.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar