Maja Nikolić: Dodirni me ...

Maja lll

Javlja Nekazano...

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano objavilo je knjigu poezije „Dodirni me“ pjesnikinje Maje Nikolić. Ovo je njena druga knjiga, a obje su objavljene u izdanju Nekazano.

„Pjesnikinja Maja Nikolić obradovala nas je svojom novom knjigom pod simpatičnim imenom „Dodirni me“. Dodir je, pored vida, osnovni način saznanja, te nas tako pjesnikinja upoznaje na jedan zanimljiv način sa svim onim što vidi svojim pjesničkim okom i dodirom stihova. Vidljivo je njeno pjesničko sazrijevanje u odnosu na prethodnu knjigu poezije „Ageratum“. Ovo novo izdanje sastoji se od šezdeset tri pjesme podijeljene u pet ciklusa: Dodirni me, Harfa, Malinoa, Olovno srce i Škrinja.
Naravno, kao i u prethodnoj knjizi poezije, neki motivi su opet zastupljeni, a to je cvijet, često uspoređujući cvijet sa svojim tijelom, onim koje krasi naša polja, bašte i stolove. Sudbinski povezana sa morem i morskom obalom, ona znalački uživa u svim užicima koje ono pruža. Ona to spretno sve povezuje i idealizuje u nekim dalekim, opet kristalnim brodovima dok zvijezde pružaju sigurnost i razbijaju tamne oblake. U njenim pjesmama lako je uočiti i potrebu za objašnjavanjem hemije, prirode i nekih prirodnih zakona.
Napredujući u svom privatnom životu i obrazovanju, uočljivo je njeno poigravanje sa stručnim pojmovima koje ona na svoj način doživljava i objašnjava. Ali ipak, na kraju, Maja Nikolić, pjesnikinja i odnedavno akreditovani neurolingvističar (ANLPA Practitioner i Master) od strane Beogradskog Instituta NLP, nastavlja hrabro da bije svoje bitke stihom i željom da napreduje u životu i poeziji.
Nekada i sa tugom i bez osmijeha, ali hrabro ide dalje,” kazao je Labud N. Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano, koji je i urednik ovog izdanja.
***
Maja Nikolić je rođena 1977. godine u Zaječaru, gde je završila svoje školsko obrazovanje. Od detinjstva gaji ljubav prema poeziji i slikarstvu. Njena prva knjiga ljubavne poezije, "Ageratum," objavljena je 2020. godine. Nakon toga, nastavlja da piše, ali sa nešto drugačijim pristupom.
Članica je Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umetnika "Nekazano" iz Bara. Kao članica ovog međunarodnog udruženja, ostvarila je saradnju i sa drugim udruženjima sa kojima "Nekazano" ima veze, gde je objavljivala svoje prozne radove. Takođe se oprobala i u pisanju epskih pesama.
Maja je bila učesnica manifestacije "Vizantijski odbljesci 2021" u Beogradu. Krajem decembra iste godine, učestvovala je na "Godišnjem koncertu folklora" pod pokroviteljstvom Kulturnog centra "Hadži Ruvim" iz Lajkovca, na čelu sa Milutinom Rankovićem, poznatim srpskim vajarom i književnikom. Svoje literarne radove objavljivala je i kroz saradnju sa književnim udruženjem "Populariti – kreativci i sanjari" iz Beograda tokom 2021/2022 godine.
Pored pisanja, Maja je 2023. godine stekla zvanje priznatog akreditovanog neurolingvističara (ANLPA Practitionera i Mastera) od strane Beogradskog Instituta NLP.
Njen rad i doprinos u književnosti i umetnosti potvrđuju njenu strast i posvećenost, a njeni tekstovi i poezija odražavaju dubinu i lepotu njenih misli.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar