Mravi iz utičnica - Nekazano javlja!

nekazz 1

Prenosimo integralno.

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano održalo je promociju knjige „Mravi iz utičnica“ autora Pavla Gligorovića. Promocija je održana u prostorijama Omladinskog kluba Bar kao podrška mladim pjesnicima i umjetnicima Crne Gore i Bara.

nekazz 2
Otvarajući promociju u ime udruženja Nekazano, Labud N. Lončar, predsjednik udruženja, zahvalio se Omladinskom klubu Bar na gostoprimstvu i želji da se što više mladih uključi u kulturni život Bara. Istakao je da će mladi Bara u Nekazanom uvijek imati prijatelja i podršku u ostvarivanju svojih književnih i drugih umjetničkih ambicija. Dodao je da je Nekazano dokazano u svojoj namjeri da pomogne mladima, naglašavajući da su do sada objavili desetak knjiga mladih autora i da će nastaviti s tim radom. Ukazao je da su večeras, kao gosti i aktivni učesnici promocije, prisutne dvije pjesnikinje i umjetnice: Aleksandra Đurović i Enesa Sukić kojima je Nekazano objavilo prve knjige.
U ime Omladinskog kluba Bar, kao domaćina, gostima se obratila Enesa Sukić i zahvalila se Nekazanom na promociji mladih stvaralaca Bara.

nekazz 3
U ime udruženja Nekazano, Lončar je uručio Omladinskom klubu Bar Zahvalnicu za doprinos razvoju pisane riječi i kulturnu saradnju, koju je u ime kluba primila Sukić.
Lončar je vodio razgovor sa Pavlom Gligorovićem, autorom knjige, kako bi kroz taj razgovor približio autorov život i djelo gostima. Nakon toga, pročitao je svoj prikaz knjige „Mravi iz utičnica“, naglašavajući na kraju: „Knjiga 'Mravi iz utičnica' autora Pavla Gligorovića na poseban i jedinstven način pruža čitateljima dubok uvid u pesnikovu dušu i njegove refleksije o svetu. Kroz ove pesme, Gligorović je vješto iskoristio bogate slike i snažne emocije da bi stvorio univerzalne teme koje odjekuju sa svakim čitateljem.“
Pjesnikinje Gordana Srećković, Aleksandra Đurović i Enesa Sukić čitale su nekoliko pjesama Gligorovića, a na kraju večeri i sam autor je pročitao nekoliko pjesama, posebno ističući naslovnu pjesmu iz ove zbirke, „Mravi iz utičnica“. Zahvalio se Nekazanom i gostima na promociji, te izrazio nadu i želju da se ponovo sastane sa barskom publikom, posebno sa mladima.
Kao završnicu večeri, autor je poklonio gostima po jednu knjigu sa potpisom, a udruženju Nekazano poklonio je desetak primjeraka sa željom da ih oni podijele svojim članovima i prijateljima po svom nahođenju.

nekazz 4
Nakon toga uslijedilo je tradicionalno fotografisanje autora sa gostima, a druženje se nastavilo u obližnjem lokalu uz prijateljsku priču i piće, saopštio je u ime organizatora književnik Labud N. Lončar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar