Najava: U susret Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Korice Nekazano 11 

Nekazano javlja, prenosimo integralno.

U štampi je novi broj časopisa za kulturu i umjetnost “Nekazano” koje objavljuje Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano-Bar. Ovo je jedanaesti časopis po redu, koji u zadnjih šest godina izlazi polugodišnje.
Svaki do sada objavljeni broj časopisa bio je posvećen nekom od preminulih barskih ili crnogorskih književnika, umjetnika. Tako je i ovaj put, pa je ovaj broj posvećen preminulom crnogorskom pjesniku Veselinu Rakčeviću. Osvrt na njegov životni put i rad dao je poznati književnik Perivoje Popović, inače dugogodišnji i bliski prijatelj preminulog Rakčevića. Pored toga u ovom izdanju predstavljen je književnik UKS, sveštenik SPC, pravoslavni youtjuber dr Ugrin Popović, kao i pjesnikinja Suzana Tasić, kojoj je ovih dana Nekazano objavilo njenu treću, po redu, knjigu. Predstavljen je i pjesnik, esejista i prevodilac Dimče Šipinkarovski iz Struge, predsjednik Centra za kulturu “Bran” iz Struge, koji je i glavni i odgovorni urednik časopisa “Branuvanje” i organizator “Struških književnih susreta”.

U rubrici poezije predstavljeno je sto pjesnikinja i pjesnika sa po jednom pjesmom dok su se u proznom dijelu predstavila trideset i pet pisca. Satiričari i aforističari su ovog puta predstavljeni sa svoja četiri predstavnika a u obaveznom dijelu “In memoriam” pažnja je posvećena skoro preminulim pjesnicima Miroslavu Jovanoviću Timotijevu, Milu – Mišku Vučiniću, Blagoju Vujisiću i muzičaru Ivici – Baći Lekavski.

Korice ovog izdanja su po običaju barski motivi, kao i umjetnička slika barske umjetnice Danijele Stanković Drobnjak.

Promocija časopisa predviđena je za Svetski dan knjige i autorskih prava, 23. Aprila, u Dvorcu kralja Nikole. Na promociju su pozvani članovi porodice Rakčević, kao i mnogi drugi članovi Udruženja književnika Crne Gore koji će svojim prisustvom uveličati ovo veče. Svakako, pored njih će bit i članovi sa svojim gostima a svi autori koji su zastupljeni u časopisu uzet će učešća u ovoj divnoj večeri koja će na dostojanstven način obeležiti Svetski dan knjige i autorskih prava.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar