Labud & Cooch Behar Antology

labu sser 

Nekazano javlja, integralnoprenosimo.

Barski pjesnik i predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano iz Bara Labud N. Lončar zastupljen je u još jednoj svetskoj antiologiji poezije.

I ovog puta indijski pjesnik i izdavač Sourav Sarkav uvrstio je Labuda u “Cooch Behar Antology 5” zajedno sa još jedanaest autora, uključujući i sebe.

“Čast mi je što je gospodin Sourav i ovog puta odabrao moje pjesme za još jednu svetsku antologiju poezije. Posebno me raduje činjenica jer je Cooch Behar grad pomenutog gospodina. Naime, Cooch Behar ili Koch Bihar, je grad u indijskoj državi Zapadni Bengal. To je sjedište okruga Cooch Behar. Nalazi se u podnožju istočnih Himalaja. Cooch Behar je grad u regiji Sjeverni Bengal s ostacima kraljevskog nasljeđa. Budući da je jedno od glavnih turističkih odredišta Zapadnog Bengala, u kojem se nalaze palata Cooch Behar i hram Madan Mohan, proglašen je gradom baštine. Gospodin Sourav ovim gestom čini čast nama pjesnicima a svakako i čast okrugu Cooch Behar nazivajući ovu Antologiju imenom pomenutog okruga. Raduje činjenica da ćemo se čitati i u podnožju Himalaja a meni pričinjava posebno zadovoljstvo činjenica da je ovo još jedno djelo, sa mojim imenom, koje se može naći na platformi Amazon” – riječi su Lončara po dobijanju Antologije.

Pomenutu antologiju možete pronaći i kupiti na platofmi Amazon.

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar