Za više kulturnih zbivanja u Baru!

Promo Zuka 

Istraživanje kulturnih potreba građana i građanki Bara

 

Mreža za razvoj kulture Žuka poziva sve zainteresovane građane i građanke da učestvuju u istraživanju kulturnih potreba stanovnika našeg grada, mapiranju problema, nedostataka ali i mogućnosti za izgradnju boljeg kulturnog života u Baru. Istraživanje ima za cilj da identifikuje snage i izazove kulturne ponude u našoj opštini te doprinese razvoju raznovrsnije i inkluzivnije kulturne scene.

Fokus grupe će se održati u JU Domu učenika "Dušan Marović" Bar u tri termina, u zavisnosti od starosne dobi učesnika: u subotu, 25. februara, od 11.00 do 13.30 sati (za učesnike/ce od 15 do 29 godina), u ponedjeljak, 27. februara, od 17.00 do 19.30 sati (za učesnike/ce od 30 do 65 godina), te u subotu, 4. marta, od 11.00 do 13.30 sati (za učesnike/ce starije od 65 godina).

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka: https://forms.gle/gpRntqTSKYPDDxWi9

Fokus grupe vodi Branka Ćalasan, dipl. psiholog i psihoterapeut sa dugogodišnjim iskustvom u radu u obrazovnim institucijama i vođenju radionica namijenjenih različitim populacijama.

U dinamičnoj atmosferi, uz različite vježbe i intervencije, učesnici/ce će imati priliku da doprinesu prepoznavanju kulturnih potreba, interesovanja i preferencija u kulturnim sadržajima i aktivnostima stanovnika opštine Bar, povećanju svijesti lokalne zajednice o važnosti i uticaju kulture na svakodnevni život građana, te otvaranju mogućnosti za različite oblike participacije građana i građanki u kulturi.

Projekat ,,Žuka - mreža OCD kulture u Baru" je podržan u okviru programa OCD u Crnoj Gori - od osnovnih usluga do oblikovanja politika - M'BASE, koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave. Nosilac projekta je NVO Gradionica zajedno sa partnerima NVU Dramski edukativni studio “Scena”, NVO Portret, NVU Edukativni centar i saradnicima NVO Pogon i NVO Pristan.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar