Između dva svijeta

Antologija niš

Autori iz CG u Niškoj antologiji poezije.

Javlja Nekazano.
U izdanju Udruženja književnika „Branko Miljković“ iz Niša objavljena je Antologija (2003 - 2023) pod nazivom „Između dva sveta“, Međunarodni susret pjesnika – Sjećanje na Branka Miljkovića.
Ova vrijedna publikacija sadrži antologijski izbor poezije sa Medjunarodnih susreta pesnika ,,Sećanje na Branka Miljkovića" u peridu od 2003. do 2022.godine..." a po izboru urednika i priredjivača Dragiše Erakovića, Svetolika Mićovića i Jovice Đurić Majora. Izdavač je UK”Branko Miljković” iz Niša a štampao je “Unigraf” – Niš..

U njoj je zastupljeno 455.psenika, sa isto toliko pesama, iz trideset zemalja sveta.
Antologija je štampana na pesto devet stranica i u čvrstom je povezu.
U njoj su zastupljeni zastupljeni i mnogi autori iz Crne Gore. Između ostalih tu su Labud N. Lončar, Milica Bakrač, Gordana Sarić, Slavka Klikovac, Slavka Božović i drugi.
“Čast mi je biti dio veoma vrijedne Međunarodne antologije a koja je posvećena sjećanju na Princa poezije Branka Miljkovića! Pogotovu što je ovo antologijski odabir svih pjesama koje su se objavljivane u zadnjih dvadeset godiana u sklopu Međunarodnih susreta pjesnika koji su se održavali u Nišu.
Raduje me činjenica da je od više hiljada pjesama objavljenih u ovom periodu i moja pjesma odabrana i ušla u besmrtni svijet, antologijske, poezije. Ovo izdanje je imalo dvije promocije i žao mi je što nijesam mogao biti prisutan ni na jednoj od njih… Prva je održana u UK Srbije a druga u Nišu, ovoga puta samo u krugu niških pesnika - u Spomen sobi Branka Miljkovića. Nadam se da ću moći prisustvovati na druženju i promociji 30. Maja kada će biti upriličena promocija UK „Branko Miljković“ i UP „Čegar“” a svakako bih je volio predstaviti publici u Baru. – riječi su Labuda N. Lončara kao komentar na ovo vrijedno izdanje.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar