„SITNICE KOJE ŽIVOT ZNAČE“

sitince 2

Petak u 19.00 časova, na velikoj sceni Doma kulture.

Pozorišnu verziju uzbudljivog, duhovitog i crnohumornog bestselera „Sitnice koje život znače“ italijanskog pisca Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova, jednu od predstava koje su obiljeležile kulturno ljeto u regionu, barska publika premijerno će gledati u petak u 19:00 časova, na velikoj sceni Doma kulture.

„Sitnice koje život znače“ urađene su u koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd i Centra za kulturu Tivat, a posle velikog uspijeha na 18. festivalu „Purgatorije“ u Tivtu osvojile su dva priznanja na 9. festivalu „Nova Tvrđava teatar“ – glumici Neli Mihailović pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, a Mladen Andrejević je za lik Čezarea osvojio nagradu “Milan Gutović”.

U Maroneovoj priči o običnim ljudima koji se trude da žive najbolje što umiju u ovom našem surovom svijetu, sam naslov nam sugeriše i podsjeća nas da su upravo neke „sitnice“, prijateljstvo, saosećanje, poštovanje, iskrenost, ljubav…, najvažnije u životu.
Glavni junak je Čezare, usamljeni cinik – knjigovođa koji penzionerske dane provodi uz malo alkohola, džangrizanje, u društvu ostarele prostitutke Rosane, i tek na zalasku života počinje da osjeća patnju drugih ljudi…

sitince 1

Autorski Tim:

Reditelj: Andrej Nosov
Dramaturg: Đorđe Kosić
Kostimograf: Selena Orb
Scenograf: Dejan Todorović
Kompozitor: Draško Adžić

Uloge:

Mladen Andrejević (Čezare)
Nela Mihailović (Rosana)
Vanja Ejdus (Kamerina)
Dušan Matejić (Dante)
Nina Nešković (Ema)
Rade Ćosić (Leo)

Info:

PETAK, 09. decembar sa početkom u 19:00 časova – Velika scena Doma klulture.
Cijena ulaznice iznosi 5 eura.
Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Doma kulture u četvrtak (08.12.) i petak (09.12.) u periodu od 15:00 do 19:00 časova.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar