Svi ste pozvani!

 simo šišovic

Pijanista Simo Šišević objavio na fejsbuk stranici  pred nastup na Barskom Ljetopisu.

U okviru festivala "Barski Ljetopis" u nedjelju 7. avgusta u 21 čas na platou ispred Dvorca kralja Nikola u Baru sviraću djela Betovena, Šopena, Bramsa, Skrijabina i Rahmanjinova.

Želim da iskažem veliku sreću i zadovoljstvo što ću svirati na nevjerovatnom klaviru marke Behštajn (Bechstein) koji je "Barski Ljetopis" u saradnji sa C. Bechstein centrom iz Beograda specijalno omogućio za ovaj koncert!

Veliko hvala gospođi Charan, producentkinji "Barskog Ljetopisa", koja je izašla u susret u svakom trenutku pripreme koncerta.

Hvala mom dragom Kristijanu Bjelanoviću iz C. Bechstein centra Beograd koji je upravo predložio ovako fenomenalnu ideju da na "Barskom Ljetopisu" imamo klavir ovakvog kvaliteta.

Takođe, veliko hvala kompletnom osoblju "Barskog Ljetopisa", a specijalno Vladimiru Marašu, muzičkom uredniku festivala što imam priliku da se još jednom, nakon četiri godine vratim i sviram u Baru.


Da podsjetimo...
Pijanista Simo Šišević (1999. Podgorica) je student magistarskih studija na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu (Royal College of Music). Osnovno muzičko obrazovanje je stekao u ŠOMO “Petar II Petrović – Njegoš u Baru, u klasi mr Maje Basarab, gdje je dobio priznanje “Đak generacije” i nagradu “Luča”. Nastavio je školovanje u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” gdje je maturirao u klasi Anke Asanović 2017. godine. Osnovne studije klavira upisao je na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu, u klasi britanskog pijaniste Gordona Fergus-Tomsona i pedagoga Džona Berna. Uz studije klavira pohađao je i studije dirigovanja i kompozicije i diplomirao sa najvišimo cjenama 2021. godine. Ubrzo zatim upisao je postdiplomske studije na istom konzervatorijumu i dobio stipendiju da studira u klasi poznatog ruskog pijaniste i pedagoga Borisa Bermanana “Accademia del Riddoto” u Italiji.

Šišević je osvojio brojne nagrade na pijanističkim takmičenjima od kojih se izdvajaju:2022 – Treća nagradana “London Classical Music Competition” u Ujedinjenom Kraljevstvu
2021 – Druga nagrada na “Orbetello International Piano Competition” u Italiji
2021 – Treća nagrada na “Carles and Sofia International Piano Competition” u Španiji
2017 – Zlatna lira na Muzičkom festival mladih Crne Gore
2016 – Prva nagrada na Internacionalnom takmičenju Petar Gaci u Skadru, sa učešćem na koncertu pobjednika
2016 – Prva nagrada na Internacionalnom takmičenju u Tivtu
2015 – Specijalna nagrada na “Windsor International competition” u Londonu
2015 – Srebrna lira na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore u Herceg Novom 2013 – Prva (Apsolutna) nagrada “Academy Award 2013” – Internacionalno takmičenje u Rimu, sa učešćem na gala koncertu pobjednika
2013 – Zlatna lira na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore u Herceg Novom.Učestvovao je na festivalima savremene klavirske muzike „Fortepiano“ u Podgorici (2014 – 2016), i „Vikend savremenog klavira“ u Parizu na Konzervatorijumu „Frederik Šopen“, na završnom koncertu UŠMB “Vasa Pavić” povodom jubileja 70. godina postojanja škole (Mocartov koncert za klavir i orkestar u D duru, K40, 2017), festivalima RCM i “Clara Schuman’s s Circle” (2019), na Novogodišnjem koncertu Tamare Rađenović (sopran) u Kotoru (2018), na manifestaciji “Crnogorska kulturna simfonija “ u Ambasadi Crne Gore u Londonu, ljetnjim festivalima Kotor Art, Barski Ljetopis, Budva Grad Teatar, i radionicama i koncertima Ljetnjeg kampa za kamernu muziku na Ivanovim koritima.
Šišević je stipendista Opštine Bar, Ministarstva prosvjete Crne Gore, Glavnog grada Podgorica, Gradske opštine Golubovci i Global Ports Holding Port of Adria – Bar, kao i Fondacije Zetland, “Studio 106 Art Gallery”, “The Henry Wood Trust” i “The Katheelen Trust” iz Velike Britanije, PAM CG, Ministarstva kulture Crne Gore. 

Zajedno sa violinistom Lukom Perazićem i violončelistom Kostom Popovićem, Simo je osnovao klavirski trio “Birziminium” sa kojim je nastupio u KIC-u “Budo Tomović, u Sali Ministarstva kulture Crne Gore na Cetinju i na festivalu Kotor Art (2019). 

Pohađao je majstorske kurseve kod uglednih međunarodnih pijanista: Dmitri Aleksejev, Tatjana Sarkisova, Boris Kraljević, Lajhfrid Horst, Jurij Kot, Đulijo Potenca, Gabriele Baldoči, Jan Jones, Vladimir Bočkarijov, Tatjana Prelević, Vanesa Latarće, Endrju Zolinski, Đulijano Mazokante, Anton Martinov, Saša Muzikanto, Norma Fišer, Dina Parahina i drugi.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar