Milovan Miki Radulović na Barskom ljetopisu

 mikkiex

Večeras otvaranje izložbe Milovana Mikija Radulovića u barskom Zavičajnom muzeju.

U Zavičajnom muzeju u Baru, večeras u 21h, u okviru likovnog segmenta 35. Barskog ljetopisa, biće otvorena izložba Milovana Mikija Radulovića.
Ovom izložbom obilježavamo 50-godišnjicu stvaralaštva poznatog crnogorskog umjetnika, koji je svoju prvu samostalnu izložbu imao 1972. u Nikšiću. Na barskoj izložbi umjetnik će se predstaviti najnovijim likovnim radovima u prepoznatljivom maniru, nastalim 2021/22.godine.
"U simbiozi realno-irealnog, kognitivno-osjetilnog Radulovićevi pejzaži istovremeno privlače i odbijaju, odišu dječačkom čednošću, tvore specifičnu, ličnu "mentalnu geografiju", prepoznatljiv krajolik kulture sjećanja, po kojem smo nekad hodili, jer, u Mikijevim slikama otkrivamo zaboravljeni dio sebe...", zapisano je u tekstu pratećeg kataloga izložbe koji potpisuje dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti, selektorka likovnog programa Festivala koja će i otvoriti izložbu.
Izložba je u postavci do 15.avgusta 2022.
Milovan Miki Radulović rođen je 1947. godine u Nikšiću. Pedagošku akademiju, grupa likovno vaspitanje u Nikšiću završio je 1972. Pet godina kasnije diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Miloša Bajića, a 1980. godine magistrirao kod prof. Radenka Miševića, na istom fakultetu. Član je ULUCG-a od 1987. godine. Pripadao je umjetničkoj grupi „Generacija 9” .
Priredio je oko 30 samostalnih i učestvovao na preko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Nikšić, Podgorica, Beograd, Novi Sad, Skoplje, Pančevo, Rijeka, Trst, Bar, Herceg Novi, Bari, Rim, Pariz i dr. Dobitnik je više stručnih nagrada, među kojima je i nagrada Oslobođenja grada Nikšića. Radio je kao profesor likovnog vaspitanja u Gimnaziji u Nikšiću. Bavi se slikarstvom, akvarelom i crtežom.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar