Milovan Miki Radulović na Barskom ljetopisu

 mikkiex

Večeras otvaranje izložbe Milovana Mikija Radulovića u barskom Zavičajnom muzeju.

U Zavičajnom muzeju u Baru, večeras u 21h, u okviru likovnog segmenta 35. Barskog ljetopisa, biće otvorena izložba Milovana Mikija Radulovića.
Ovom izložbom obilježavamo 50-godišnjicu stvaralaštva poznatog crnogorskog umjetnika, koji je svoju prvu samostalnu izložbu imao 1972. u Nikšiću. Na barskoj izložbi umjetnik će se predstaviti najnovijim likovnim radovima u prepoznatljivom maniru, nastalim 2021/22.godine.
"U simbiozi realno-irealnog, kognitivno-osjetilnog Radulovićevi pejzaži istovremeno privlače i odbijaju, odišu dječačkom čednošću, tvore specifičnu, ličnu "mentalnu geografiju", prepoznatljiv krajolik kulture sjećanja, po kojem smo nekad hodili, jer, u Mikijevim slikama otkrivamo zaboravljeni dio sebe...", zapisano je u tekstu pratećeg kataloga izložbe koji potpisuje dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti, selektorka likovnog programa Festivala koja će i otvoriti izložbu.
Izložba je u postavci do 15.avgusta 2022.
Milovan Miki Radulović rođen je 1947. godine u Nikšiću. Pedagošku akademiju, grupa likovno vaspitanje u Nikšiću završio je 1972. Pet godina kasnije diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Miloša Bajića, a 1980. godine magistrirao kod prof. Radenka Miševića, na istom fakultetu. Član je ULUCG-a od 1987. godine. Pripadao je umjetničkoj grupi „Generacija 9” .
Priredio je oko 30 samostalnih i učestvovao na preko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Nikšić, Podgorica, Beograd, Novi Sad, Skoplje, Pančevo, Rijeka, Trst, Bar, Herceg Novi, Bari, Rim, Pariz i dr. Dobitnik je više stručnih nagrada, među kojima je i nagrada Oslobođenja grada Nikšića. Radio je kao profesor likovnog vaspitanja u Gimnaziji u Nikšiću. Bavi se slikarstvom, akvarelom i crtežom.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar