Izložba slika Branka Vukića

 b vukic

U četvrtak, 05. maja, u 20h, u Umjetničkoj galeriji "Velimir A. Leković" biće otvorena izložba slika akademskog slikara i istaknutog pedagoga Branka Vukića.

Insert iz kataloga:
"Branko Vukić je bio četiri decenije likovni pedagog, veoma uspješan i cijenjen, za svoj je rad dobio brojna priznanja i prestižne nagrade. Radovi njegovih učenika su na likovnim smotrama redovno nagrađivani. Na mlađe kolege nesebično je prenosio iskustva iz svoje bogate pedagoške likovne prakse. Rezultatski je zapažen i ne mali broj njegovih društvenih aktivnosti.
Prije svega, i poslije svega, Branko Vukić je slikar. Mada se široj javnosti predstavio sa izvjesnim zakašnjenjem, što je prvenstveno odraz skromnosti, uzdržanosti, samokontrole njegove senzibilne ličnosti, on je ostvario vrijedan likovni opus.
Stalno u dosluhu sa zavičajnom prirodom, opčinjen njome, teško je razlučiti: da li je on u maslini našao neiscrpan izvor inspiracije, ili je maslina odabrala njega da linijom, bojom, nježnim tonom iskaže sve njene radosti i patnje. Niko još kao Branko nije tako uvjerljivo predstavio njena spoljašnja i unutrašnja svojstva, a istovremeno realizovao svoj prepoznatljiv, neponovljiv likovni personalitet."

Vladimir Vlado Lukšić
Iz monografije "Branko Vukić", Bar, 2015.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar