“Antares” otvorio One&Only Portonovi umjetnički ciklus

 dadddo č 1

Izložba Dalibora Dada Ćetkovića u Herceg Novom.

Samostalna izložba slika akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića, otvorena je u nedjelju 1. maja u rizortu One&Only Portonovi u Herceg Novom i biće u postavci do 30. maja, navodi se u saopštenju.

“Srećni smo što smo i ove godine u mogućnosti da ponudimo crnogorskim likovnim stvaraocima platformu za predstavljanje svoje umjetnosti internacionalnoj publici. Crna Gora i njeni ljudi su naša velika inspiracija, i želimo to da prenesemo gostima koji borave u One&Only Portonovi rizortu. Težimo tome da sva iskustva koja pružamo našim gostima budu duboko ukorijenjena u lokalnoj kulturi”, kazala je Tessa Gorman, generalna menadžerka rizorta.

Kroz umjetnički ciklus “Artist Series”, One&Only Portonovi rizort će tokom sezone ugostiti 5 crnogorskih umjetnika koji će moći da svoje stvaralaštvo predstave kroz izložbe otvorene za javnost – kako gostima hotela tako i široj publici koja posjeti rizort. Ciklus se organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

“Izuzetno mi je drago što nastavljamo saradnju sa ultra-luksuznim rizortom One&Only Portonovi, gdje se i nalazi jedna od naših galerija. Izložba slika Dalibora Dada Ćetkovića iz ciklusa „Antares“ još jednom će nam pokazati kako umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

dadddo č 2

Dalibor Dado Ćetković je rođen u Baru 1982. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2007. godine u klasi profesora Marka Musovića, kada stiče zvanje Diplomirani akademski slikar. Od 2008. godine je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore – ULUCG. Laureat je brojnih internacionalnih priznanja i nagrada od kojih su značajne sa žirirane izložbe “Abstract” u Los Anđelesu "Honorable Mention Award" 2021. i "Merit Prize Award" 2022, kao i prestižna nagrada "Leonardo Da Vinči" dodjeljena u palati Borghese u Firenci 2022. godine. Upisan je u prvi Sveopšti likovni leksikon kao i u Veliku enciklopediju internacionalne umjetnosti “Art Universal” po izboru italijanskih eksperata za savremenu umjetnost i likovnih kritičara Frančeska i Salvatore Russo. Do sada je imao 18 samostalnih i preko 80 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a njegovi radovi se nalaze širom svijeta u privatnim kolekcijama. Živi i radi u Baru.
Daliborov rad se može pratiti na društvenim mrežama i sajtu www.daliborart.wordpress.com

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 1. do 30. maja, u rizortu One&Only Portonovi. Za više informacija, pozovite +382 31 691 001.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar