“Antares” otvorio One&Only Portonovi umjetnički ciklus

 dadddo č 1

Izložba Dalibora Dada Ćetkovića u Herceg Novom.

Samostalna izložba slika akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića, otvorena je u nedjelju 1. maja u rizortu One&Only Portonovi u Herceg Novom i biće u postavci do 30. maja, navodi se u saopštenju.

“Srećni smo što smo i ove godine u mogućnosti da ponudimo crnogorskim likovnim stvaraocima platformu za predstavljanje svoje umjetnosti internacionalnoj publici. Crna Gora i njeni ljudi su naša velika inspiracija, i želimo to da prenesemo gostima koji borave u One&Only Portonovi rizortu. Težimo tome da sva iskustva koja pružamo našim gostima budu duboko ukorijenjena u lokalnoj kulturi”, kazala je Tessa Gorman, generalna menadžerka rizorta.

Kroz umjetnički ciklus “Artist Series”, One&Only Portonovi rizort će tokom sezone ugostiti 5 crnogorskih umjetnika koji će moći da svoje stvaralaštvo predstave kroz izložbe otvorene za javnost – kako gostima hotela tako i široj publici koja posjeti rizort. Ciklus se organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

“Izuzetno mi je drago što nastavljamo saradnju sa ultra-luksuznim rizortom One&Only Portonovi, gdje se i nalazi jedna od naših galerija. Izložba slika Dalibora Dada Ćetkovića iz ciklusa „Antares“ još jednom će nam pokazati kako umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

dadddo č 2

Dalibor Dado Ćetković je rođen u Baru 1982. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2007. godine u klasi profesora Marka Musovića, kada stiče zvanje Diplomirani akademski slikar. Od 2008. godine je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore – ULUCG. Laureat je brojnih internacionalnih priznanja i nagrada od kojih su značajne sa žirirane izložbe “Abstract” u Los Anđelesu "Honorable Mention Award" 2021. i "Merit Prize Award" 2022, kao i prestižna nagrada "Leonardo Da Vinči" dodjeljena u palati Borghese u Firenci 2022. godine. Upisan je u prvi Sveopšti likovni leksikon kao i u Veliku enciklopediju internacionalne umjetnosti “Art Universal” po izboru italijanskih eksperata za savremenu umjetnost i likovnih kritičara Frančeska i Salvatore Russo. Do sada je imao 18 samostalnih i preko 80 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a njegovi radovi se nalaze širom svijeta u privatnim kolekcijama. Živi i radi u Baru.
Daliborov rad se može pratiti na društvenim mrežama i sajtu www.daliborart.wordpress.com

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 1. do 30. maja, u rizortu One&Only Portonovi. Za više informacija, pozovite +382 31 691 001.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar