Dado Ćetković dobitnik prestižne nagrade Leonardo Da Vinči

dado cetkovic nagrada 

Akademski slikar iz Bara Dalibor Dado Ćetković, dobitnik je prestižne nagrade “Leonardo Da Vinči” u Firenci.

Predstavio je sliku “Uragan misli” iz podciklusa “San u snu”, rađenu u kombinovanoj tehnici sa uljem i akrilom na platnu 80×80cm, koju je publika premijerno imala priliku da vidi u septembru prošle godine, na njegovoj 17. samostalnoj izložbi slika u Kotoru.

ddddado 

“Velika je čast i zadovoljstvo biti odabran za ovakvu prestižnu nagradu koja nosi naziv po velikom umjetniku Leonardu Da Vinčiju. Još prošle godine su me zapazili brojni likovni kritičari širom svijeta, a među prvima Amerikanci, koji su mi dodjelili nagradu počasno priznanje na žiriranoj izložbi Abstract i braća Ruso i uvrstili u Veliku enciklopediju inernacionalne umjetnosti ‘Art Universal’ sa velikanima kao što su Pikaso, Van Gog, Sezan, Miro, Magrit, Dali, Kandinski, Polok, Vorhol… Oni su svakako bili moji uzori i za vrijeme studija, pa mi je posebno drago da sam u tom izdanju, na neki način, u najboljem mogućem društvu”, kaazao je Četković..

Dalibor Dado Ćetković je diplomirao slikarstvo 2007. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića. Član je ULUCG od 2008. godine, učestvovao je na više likovnih kolonija, simpozijuma i vodio je brojne likovne radionice za djecu i odrasle. Koordinator je na raznim internacionalnim umjetničkim projektima i predstavnik Crne Gore u više od 140 zemalja. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja u svijetu. Do sada je imao preko 80 kolektivnih i 17 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi se u velikom broju nalaze u privatnim kolekcijama. Živi i radi u rodnom Baru.

Rad Dalibora Dada Ćetkovića se može pratiti na društvenim mrežama, njegovom YouTube kanalu, kao i na blog sajtu: www.daliborart.wordpress.com.
Instagram: @dalibordadocetkovic_artist #dalibordadoćetković
Photo privatna arhiva Ćetkovića

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar