Ćetković izlaže u Beogradu

 cetkovic

Likovnoj publici u Beogradu ću se predstaviti ciklusom slika „Glasovi tišine“.

U cjelini gledano, moje slikarstvo se bavi jednim pitanjem, a to je pitanje čovjeka, današnjeg čovjeka i opstanka njegovog duhovnog bića. U svijetu u kome istinske vrijednosti polako nestaju. U ovom ciklusu slika dominiraju različita duhovna i psihička stanja. Glave, izolovane jedinke na slikama kao da nestaju u kosmosu iz kojeg se čuju usamljeni krici jednog izgubljenog svijeta, pojedini portreti su svedeni na kolorističke znakove koji takođe imaju svoje značenje-kazao je Ćetković.

U predgovoru kataloga istoričarka umjestnosti Ljiljana Zeković između ostalog kaže: Goran Ćetković nesumnjivo je jedan od najizrazitiiijih i najubjedljivijih ekspresionista savremenog crnogorskog slikarstva i stvaralac izuzetnog likovnog senzibiliteta, ali humano biće koji nam svojim slikama skreće pažnju na usamljenog čovjeka današnjice koji je izgubio identitet i dušu u ovom svijetu kojim vladaju načela društvenog otuđenja i etičke ravnodušnosti.

Samostalna izložba crnogorskog slikara Gorana Ćetkovića,22 po redu,biće otvorena 17.marta u 19:00 časova u poznatoj beogradskoj galeriji „Singidunum“.
Ćetković će se predstaviti sa 26 slika- ulja na platnu, nastalih zadnjih 5 godina.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar