Pometnja pitomca Terlesa!

qvir
Četvrtak 16. decembra 2021. godine u 18 h. – Dvorac kralja Nikole

U organizaciji JP Kulturni centar Bar biće izvedena predstava „Pometnje pitomca Terlesa“. Predstava je rađena u produkciji Alternativne teatarske kompanije (ATAK), Kvir Montenegro i KIC “Budo Tomović”. Predstava se izvodi u okviru projekta "Ponos svuda - strateški pristup ljudskim pravima LGBTI osoba u Crnoj Gori" koji realizuje Queer Montenegro u partnerstvu sa NVO Juventas i Asocijacijom Spektra.

Program sadrži projekciju kratkog dokumentarnog filma “Ja sam simbol otpora” u režiji Baneta Milatovića, diskusiju o kvir književnosti i izvođenje predstave "Pometnje pitomca Terlesa".

Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je Vasko Raičević, producentkinja predstave je Dragana Tripković, a organizator Milivoje Lakić. Radi se o pozorišnoj produkciji NVO ATAK, koja ispituje mogućnosti alternativnog promišljanja niza destruktivnih kategorija – totalitarnih režima, seksualnosti, nasilja i homofobije.

Konceptom monodrame, oslanjanjem na klasične pozorišne elemente kakvi su tekst-gluma-režija, ATAK želi da ukaže na krizu temeljnih vrijednosti teatra, onoga zbog čega je pozorište važno i što je njegova uloga.
Projekat je finansiran od strane Evropske unije posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar