Alexandar Dragićević: priroda nas spaja!

zelena knjiga 

Kada uzmete u ruke turistički vodič ili pročitate neki putopis o Crnoj Gori sigurno nećete pročitati kako je dobro pojesti hamburger na šetalištu, ili se iskakati u nekoj od diskoteka.

Sigurno nećete pročitati kako je dobro ležati na plaži dok pored vas bager kopa temelje za novi hotel ili vilu na obali mora i dok ste okruženi betonskim monstrumima na djelovima obale koje su uništene nasilnom i investitorskom urbanizacijom.

Pročitaćete da je Crna Gora malo istražen dragulj skriven u srcu Evrope, sa 5 nacionalnih parkova, sa desetinama kristalno čistih rijeka i jezera, sa stotinama vrsta ptica, biljaka i životinja...

Mi smo se onako svojski trudili da to što bolje uništimo, izbetoniramo, ucijevimo i zagadimo ali i dalje ima nade da nas priroda ujedini.

Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore , urednik Darko Saveljic i 37 naših najboljih naučnika, uz pomoć fotografa i entuzijasta koji su besplatno ustupili svoje fotografije, 15. decembra pušta u štampu knjigu "Crna Gora - između planina i mora - pejzaž i biodiverzitet".

Knjigu možete rezervisati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. - na taj način donirate sadnicu koju će Agencija zasaditi u nekom od bolničkih krugova i dobijate najbolju knjigu o Crnoj Gori.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar