Baletska škola “Princeza Ksenija” uvezuje Istok i Zapad

 Baletska Ksenija

Vanja Pantović imenovana za člana borda China CEEC 17+1 Dance Union

 Nakon više od četiri godine izuzetne saradnje sa institucijama kulture Narodne Republike Kine, direktorica Baletske škole “Princeza Ksenija” Vanja Pantović postala je član borda China CEEC 17+1 Dance Union.

Ova izuzetna čast i velika privilegija otvara nove prostore za unapređenje saradnje naših zemalja i dodatno ohrabruje učenike škole da u složenim uslovima pandemije, nastave da napreduju sa još većim entuzijazmom.

Tim povodom, Ambasada Narodne Republike Kine dala je inicijativu za realizaciju izložbe u susret Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu, u kojoj će učestvovati 60 učenika škole.

Narednih mjesec dana učenici škole će dati svoja viđenja tog značajnog događaja u vidu crteža, a izložba će biti organizovana sredinom decembra.

Ambasada Narodne Republike Kine obezbijediće poklone za sve učenike koji učestvuju u realizaciji ovog projekta, kao i dodatnih 27 kompleta slikarskog materijala za učenike, koji se posebno istaknu.

Direktorka škole je uspjela da pronađe novu ekspresiju stvaralaštva škole tokom pandemije, promovišući zacrtane ciljeve plana i programa škole i vrijednosti našeg bogatog kulturnog nasljeđa, kroz formu kratkih video produkcija, dostupnih na YouTube kanalu škole ( https://www.youtube.com/channel/UCcu6Kr0R8AglzpgUqN-VY9w ).

Škola trenutno privodi kraju novi projekat, “World of fairytales” , koji će biti prikazan na RTCG tokom Novogodišnjeg programa, učestvuje u proslavi 75 godina UNICEF-a, na Velikoj sceni CNP-a 11.12.2021, video porukom šalje čestitke Silk Road festival u Xi’an-u, čije sedmo izdanje kreće 2.12.2021., učestvuje na kongresu China CEEC 17+1, koji će biti priređen, takođe, 2.12.2021..

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar