Bar: festival ljubavne poezije „Pjesnik - Svetionik“

ll nekazan

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara podržano od strane Turističke organizacije Bar i Kulturnog centra Bar održat će Četvrti međunarodni festival ljubavne poezije „Pjesnik - Svetionik“


Festival će se održati u Baru u vremenu od 20 – 23. Avgusta 2021. god. Planirano je održavanje nekoliko poetskih večeri, kao i obilazak prirodnih ljepota i kulturnih dobara Bara, kao i obilazak Manstira Ostrog.
Pjesnikinje i pjesnici sa nestrpljenjem očekuju obilazak Starog grada Bara, Stare masline, Volujice, Skadarskog jezera.
Za potrebe festivala štampane su tri knjige i to: zajednička knjiga ljubavne poezije „Pjesnik Svetionik“4, knjiga ljubavne poezije „Sidro noći“ autora Labuda N. Lončara i knjiga Safete Osmičić iz Holandije „Amor i Eros me pohode noću“.
Pored domaćih autora iz Crne Gore na festivalu dolazak su potvrdili gosti iz zemalja okruženja i Evrope. Dolazak je najavilo dvadeset autora iz regiona i Evrope.
I to su pretežno autori zastupljeni u zajedničkoj knjizi ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“ 4 - iz Srbije, Holandije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zbog složene epidemiološke situacije dolazak su otkazali pjesnici iz Turske, Bugarske i Engleske.
Na festivalu će biti proglašena najljepša pjesma iz zajedničke knjige a autor će biti nagrađen sa produženim vikendom za dvije osobe u jednom od apartmana na Barskoj obali.
Završno veče  je  22. Avgusta u 21.00h.na Marini -saopštio je Labud N. Lončar predsjednik Udruženja.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar