Muharem Muratović slavi 50 godina rada!

muharemm 1

Muharem Muratović, ugledni crnogorski slikar koji živi i radi u Mrkojevićima.

U njegovom kraju, Mrkojevićima kod Bara, poznat je kao slikar i ex direktor osnovne škole, ali i kao posve specifičan čovjek koji se najradije druži sa seljacima i običnim ljudima, koji radi na imanju i u neprekidnom je kontaktu s prirodom.

muharemm 2 

O svom radu u jednom od intervjua datom Željku Miloviću kaže: Krenem, recimo, naveče da slikam i znam da ujutro imam neki put ili drugu obavezu, pa navijem sat. Slikam tako, pa legnem da spavam, a budilnik zvoni čim sklopim oči. Onda shvatim da sam slikao satima, do jutra, ali ja se toga uopšte ne sjećam, meni to vremensko razdoblje nije izgledalo duže od nekoliko minuta. E, to su najljepše noći mog života, potpune samoće, i te noći ne ulaze u godine starenja, nije mi oduzeto od života. To je magijska transformacija vremena koju samo umjetnost stvara, najesencijalnija, neobjašnjiva.

muharemm 3

Muharem Muratović je rođen 1950. godine u Mrkojevićima, u Baru. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu, a gimnaziju i Pedagošku akademiju u Nikšiću (odsjek likovna umjetnost).

muharemm 4

Omiljeni je zavičajni slikar koji je svojim toplim, prirodnim bojama ispjevao odu ženi i mrkovskom tlu. Dobitnik je mnogih nagrada i smatraju ga jednim od najboljih crnogorskih slikara. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

mm st

Danas, 2.avgusta u Staroj čaršiji - Stari Bar proslaviće 50 godina rada.

Foto by Anto

 

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar