Otvoren 34. Barski ljetopis

blj 1

Barski ljetopis sinoć je otvorio je predsjednik Opštine, Dušan Raičević.

blj 3

“Gotovo da je nezamislivo ljeto u Baru bez Barskog ljetopisa, ne samo za nas koji živimo ovdje, već i goste koji svake godine dolaze i one koji se godinama ponovo vraćaju u Bar. Pečat ovog festivala prožima se kroz generacije i generacije, sve do današnjeg dana. Od 1987. godine, kada je osnovan, njegova misija je bila da predstavi na najljepši način barsku i crnogorsku kulturu. U vremenima haosa i mraka, ovaj festival je bio svjetlost, bio je nada, mladost i iskra novog i drugačijeg duha, koji je dokazivao i Crnoj Gori i regionu da se može drugačije, ljepše, civilizovanije i sa mnogo tolerancije, ljubavi i osmjeha. Ovaj festival je bio mjesto slobode, slobodne misli, kritičkog glasa i građanskog duha. Uvjeren sam da je tom energijom okupljao i danas okuplja sve ono što suštinski znači umjetnost, progres, moderno i napredno”, kazao je Raičević, koji je podsjetio da je Barski ljetopis od 2016. godine napravio i novi iskorak, kada je okupio velika svjetska umjetnička imena, prezentirao impozantne dramske komade i priredjivao atraktivne muzičke spektakle”, kyao je Raičević.

blj 2

Ljetopis je otvoren koncertom All Stars Jazz Ensemble, a kao specijalni gost pojavio se svjetski poznati pijanista i kompozitor Janko Nilović, porijeklom iz Bara.

blj 4

Do 6. avgusta publika će vidjeti 24 raznovrsna pozorišna, filmska, likovna, književna i muzička programa, uz BARS- segment posvećen barskim autorima, najavio je direktor KC Erol Marunović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar