Otvoren 34. Barski ljetopis

blj 1

Barski ljetopis sinoć je otvorio je predsjednik Opštine, Dušan Raičević.

blj 3

“Gotovo da je nezamislivo ljeto u Baru bez Barskog ljetopisa, ne samo za nas koji živimo ovdje, već i goste koji svake godine dolaze i one koji se godinama ponovo vraćaju u Bar. Pečat ovog festivala prožima se kroz generacije i generacije, sve do današnjeg dana. Od 1987. godine, kada je osnovan, njegova misija je bila da predstavi na najljepši način barsku i crnogorsku kulturu. U vremenima haosa i mraka, ovaj festival je bio svjetlost, bio je nada, mladost i iskra novog i drugačijeg duha, koji je dokazivao i Crnoj Gori i regionu da se može drugačije, ljepše, civilizovanije i sa mnogo tolerancije, ljubavi i osmjeha. Ovaj festival je bio mjesto slobode, slobodne misli, kritičkog glasa i građanskog duha. Uvjeren sam da je tom energijom okupljao i danas okuplja sve ono što suštinski znači umjetnost, progres, moderno i napredno”, kazao je Raičević, koji je podsjetio da je Barski ljetopis od 2016. godine napravio i novi iskorak, kada je okupio velika svjetska umjetnička imena, prezentirao impozantne dramske komade i priredjivao atraktivne muzičke spektakle”, kyao je Raičević.

blj 2

Ljetopis je otvoren koncertom All Stars Jazz Ensemble, a kao specijalni gost pojavio se svjetski poznati pijanista i kompozitor Janko Nilović, porijeklom iz Bara.

blj 4

Do 6. avgusta publika će vidjeti 24 raznovrsna pozorišna, filmska, likovna, književna i muzička programa, uz BARS- segment posvećen barskim autorima, najavio je direktor KC Erol Marunović.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar