Street in art u ulici Maršala Tita

ilićkoo

Na jednom od najznačajnijih urbanih stjecišta, u ulici Maršala Tita tokom subote 10. jula, sa početkom u 09.00h, otpočeće cjelodnevna izložbena manifestacija pod nazivom „Street in art“- „Ulica u umjetnosti“.

Ovaj kulturni događaj osmišljen je i iniciran od strane slikara Vladimira Iličkovića i u sebi objedinjuje više segmenata, od kojih je najzačajniji onaj koji ističe potrebu zajedničkog angažovanja afirmisanih likovnih stvaralaca sa područja opštine Bar. Idejni pokretač projekta rukovodio se namjerom da objedini prostor, za kojeg vezujemo svoja sjećanja, sa umjetnošću. Ovim neobičajnim pristupom, autor ovog projekta likovnoj kreaciji daje izazovniju formu predstavljanja, a time omogućuje i njen novi doživljaj za ljude koji nas okružuju. Kao čest učesnik i pomni pratilac kulturnih dešavanja, Iličković je smisao stvaraoca uvijek dovodio u spregu sa ljubavlju i pitanjem koliko možemo usloviti poboljšanje našeg okruženja. Zato se i ova manifestacija, koja ima namjeru da postane kompleksnija u svom sadržaju i po dužini trajanja, održava pod sloganom – Barski slikari Baru.

Veoma upečatljivi logo Street in art dizajnirao je akademski slikar i primjenjeni grafičar Jovan Jerkov.

Za ovo objedinjavanje umjetničke kreativnosti grada pod Rumijom nije slučajno izabrana jedna od najstarijih gradskih ulica. Ova izrazito skladno uređena urbana zona, sa veoma dinamičnim protokom ljudi i prepoznatljivim djelatnostima, poslužiće i kao prostor na kome će likovni stvaraoci Bara demonstrirati mogućnost uzajmnog postojanja i užurbane svakodnevnica i ljepote koju pružaju crtež i skulptura.
Prva kolektivna izložba na javnom prostoru Bara posjetiocima će omogućiti da vide radove preko osam izlagača, dok će objava njihovih imena, odnosno razgovor predstavnika medija sa njima biti održan u bašti lokala Dublin Pub-a „tačno u podne“. Svoje impresije o ovom događaju medijima će saopštiti i gosti manifestacije koji će biti iz reda poznatih ličnosti našeg javnog života.

Pored Dublin Pub-a, kao krovnog pokrovitelja manifestacije, ugostiteljski objekti Macchiato i Brick, odnosno poslastičarnica Tre sorelle, kao i filijale banaka NLB, CKB i Prve banke ustupili su svoje izloge i pripadajuće površine za isticanje umjetnina i organizatorima pružili svu neophodnu logističku podršku.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar