KK Mornar danas gostuje Krki u Novom Mestu

najav 1

U ABA ligi nema lakog protivnika.

U šestom kolu ABA lige Mornar gostuje Krki. Barani sa Slovencima imaju izrazito pozitivan skor. U dosadašnjih šest duela slavili su pet puta, a poraženi su samo prije dvije godine u Novom Mestu, 80:76.

Trenera Mornara Mihaila Pavićevića ne zavarava tradicija, očekuje tešku utakmicu u Novom Mestu.

„Umor je bio evidentan u meču sa Ulmom, posebno u posljednjoj četvrtini. Ta utakmica je za nama, a ako nešto ne naučite iz poraza, onda je to dupli poraz. Nadam se da smo izukli neke pouke.
Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako se vratimo unazad, podsjetićemo se i da je bila specijalista za sječu favorita. Ko god ih je iole podcijenio, to je skupo platio. Svjestan sam da nas čeka izuzetno teška utakmica jer je to iskusana ekipa koja zna da igra i koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže. Ukoliko nametnemo ritam da utakmicu držimo u svojim rukama, onda se možemo nadati dobrom. Međutim, imamo još uvijek tih 'crnih minuta' kad izgubimo kontrolu igre i počnemo individualnim akcijama da rješavamo meč. I svaki put kad smo tako odigrali riješili smo, zaista, meč, ali u protivnikovu korist. Nadam se da ćemo spremni, kao tim, ući u utakmicu u Novom Mestu, koja će biti, ponavljam, izuzetno teška, kao i svaka u gostima, jer u ABA ligi nema lakog protivnika“, ističe Pavićević.

najav 2

Po njegovim riječima Nidam i Lazić su se oporavili od korone, ali se vraćaju poslije 14 dana samoizolacije, dakle ne samo bez treninga nego i bez ikakve aktivnosti.
„Moramo biti vrlo pažljivi sa njihovim uvođenjem u trenažni proces. Možda bi mogli nešto da nam pomognu, ali od njih za sada ne treba očekivati neku preveliku pomoć“, kazao je Pavićević.

najav 3Uroš Luković očekuje da se njegova ekipa vrati na pobjednički kolosjek.


„Nikome nije lako da igra u Novom Mestu, sa kvalitetnim i uvijek požrtvovanim domaćim igračima. Vjerujem da je najgore za nama i da su loši dana Mornara, van terena, prošlost. Znam da imamo snage da odigramo dobru utakmiicu i upišemo četvrtu prvenstvenu pobjedu“, optimista je Luković.

Utakmica Krka – Mornar igra se danas od 19 časova.

Foto: KK Mornar / M. V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar