Durova “petica”, ubjedljivi lider!

EKIPA PULENE

Poslije petog odigranog kola, sigurno je da će EKIPA BROJ PET, prezimiti na prvom mjestu tabele Barske teniske lige – Zlatna obala.

Pravi “krkljanac” nastao je na pozicijama koje vode u final four, s’ obzirom da je razlika od drugoplasirane do šestoplasirane ekipe samo dva boda! Možda pauza dolazi I upravo vrijeme, jer će se februara odigrati još četiri kola koja će dati I konačan plasman nakon regularnog dijela sezone.

EKIPA BROJ ČETIRI 2 – 3 RAPEX

Vrlo težak poraz za Marjanovu „Četvorku“, a isto toga, veoma značajna pobjeda za RAPEX koji se probio na drugu poziciju. Meč je počeo predajom meča u dublu, s' obzirom da se dubl igrač, Dašić, nije pojavio u dogledno vrijeme. Napomena za ubuduće: ako igrač kasni 15min i više, protivnikova dobra volja odlučuje da li želi da igra ili će pak, službeno dobiti meč sa 7:0 (u ovom slučaju, pošto je dubl, 9:0). Međutim, Dašić je bio spreman za singl meč gdje je maksimalnim rezultatom pobjedio Mladena Strahinju. U drami na trećoj tabli, Andro Novaković je, još jednom, igrao taj brek, ali ovoga puta je izgubio sa 6:7 od hitronogog Igora Perovića. Na prvoj tabli, Nermin Hodžić nije dozvolio da ga iznenadi nezgodni Nemanja Radonjić, pa je došao do nove, četvrte pobjede ove sezone. Konačno je, kada je najteže, proradio Marjan Maki Lukić. Dao je sve od sebe Đeljošević ne bi li izbacio iz ritma Lukića, izlazio na mrežu, podizao tenziju, ali je čvrsti Maki izvojevao pobjedu za bod svog tima.

Da bi me neko pobjedio potrebno je mnogo dobrih udaraca, a ova dekoncentracija, to kod mene nema , apsolutno, nikakvog efekta. To je produkt dugogodišnjeg igranja fudbala, kada cijeli tim spremi taktiku kako da vas povredi, onesposobi, a vi dade, uprkos tome, dva gola. Zato se danas, toliko i divim Mesiju, čarobnjaku sa loptom“, podvukao je paralelu kapitem „Četvorke“, Lukić.

DUROVA „PETICA“ 4 – 1 EKIPA BROJ JEDAN

„Petica“ u dublu nema problema. Ako Saša & Saša ne mogu da igraju, onda su tu Bogdan i Danil koji su tek u taj breku pobjedili tandem Mijović – Knežević sa 9:8. Novi bodovi su se nazirali već nakon singlova dubl igrača. Bogdan je, baš kao i Nermin iz RAPEXA, došao do novog trijumfa, njegovog petog, (meč više u odnosu na Hodžića), a Danil sa ubjedljivih 7:1 savladao Kneževića kom, očigledno, fali još mečeva da uđe u takmičarski ritam. Nova tri boda obezbjedio je kapiten, Saša Durutović, jedan od rijetkih igrača koji ima pozitivan skor protiv Milana Škurića koji se ne može prepoznati. Već sada, Škurić ima isti broj poraza kao u prethodne tri lige, ukupno gledano. I ovoga puta, Duro je taktički besprekorno odigrao, sa pravovremenim izlascima na mrežu i munjevitim smečevima. Utješni bod „Jedini“, koja ostaje „fenjeraš“ donio je Veljko Globarević koji je sa 7:2 savladao Sašu Boškovića.

Baš ne znam šta nam se dešava. Kao da smo prokleti, ukleti. Počnemo dobro, a onda polako padamo kako mečevi odmiču. Na mene je veliki trag ostavio boravak u Americi, pa više nisam ni u toku kako ko igra, a Duro je uvijek , protiv mene, davao 100 posto svojih mogućnosti. Čestitke njegovom timu“ , izjavio je Škuri.

EKIPA BROJ ŠEST 3 – 2 SILA

SILA je jedna od najbolje organizovanih ekipa u Ligi, ali džaba je sve kada „Šestica“ ima Duleta Đuranovića koji je donio presudnu pobjedu u meču sa Dankom Nikolićem, i to meču za infarkt – 7:6. Međutim, kako reče direktor lige Dobrković,kada imate samopouzdanje tog nivou, vi ste, skoro pa dobili meč. Gašo i Pavel su,ponovo,bili bolji dubl tandem od Aca i Vadima, ali su, upravo Aco i Vadim ostvarili u singlu pobjede. Posebno je bitna Vadimova pobjeda kojoj bi, trebalo, da uđe u pravu formu. Bod SILI donio je povratnik u BTL igrač koji je u timu TK BAR osvojio ovo takmičenje 2015. godine, Giga Dabanović.

Baš nemam sreće. Nadao sam se da ću sa Sullom moći da se borim za prvu pobjedu na prvoj tabli, ali je onda umjesto Sulle zaigrao Giga, što znači da ću čekati još na prvu singl pobjedu, pa možda već u narednom kolu. Svaka čast Acu za sjajnu tenisku partiju protiv Gaša Radonjića, a raduje me i što je Vadim konačno došao do prve pobjede“ izjavio je kapiten „Šestice“ , Janko Aleksić koji je u timu sa Gigom, 2012.godine, došao do srebrne medalje.

EKIPA BROJ SEDAM 3 – 2 EKIPA BROJ DESET

Još jedan heroj ovoga kola BTL – Zlatna obala je Saša Stevović. U odlučujućem meču za pobjedu, Saša je sa 7:5 nanio još jedan poraz Željku Roloviću čija „Desetka“ mora da se konsoliduje ne bi li zadržala šanse da se nađe u plej ofu. Ovo je bio najkvalitetniji duel koji smo gledali u ovom kolu. Prvo, počevši od dubla, gdje su u nekim momentima Rolo i Goran bili kao sazidani zid ispred mreže, a onda i do pobjede Rešetara nad Drašković. Glavno oružje Gorana je, pored fenomenalnog top spina sa forhend strane i smirenost, pošto je i najduže poene mirno završavao. Lazaru je ovo prvi poraz, što znači da do kraja mora čekati još neki kiks ne bi li osvojio individualno priznanje za najboljeg igrača ove treće table. Itekako kvalitetan tenis viđen je između Tomaš Pejanovića i Andrije Jokovića, meč u kom Tomaš nije dozvolio taj brejk , te da tako dozvoli Andriji da dođe do preokreta. Konačno je smirenije zaigrao i Danilo Striković, ali je Dado Gluščević možda i najstrpljiviji, smireniji, igrač četvrte table.

Rolo ima već par dana problem sa virusom koji nikako da ga ostavi na miru. Morao je da mijenja odluke, da se prilagođava situaciji, ali to ne znači da Saša nije zaslužio ovu pobjedu. Dobro je da smo došli do boda. Nisam se nadao da ću na polovini sezone biti neporažen, ali tek predstoje teški mečevi na trećoj tabli.“ Riječi su , za sada, najboljeg igrača na trećoj tabli, Gorana Rešetara.

(slika broj 2 i naslov: Vojova „petlja“ kao sa loga Australian opena)

PULENA 3 -2 EKIPA BROJ DEVET

Namučila je, itekako, „Devetka“ PULENU, ali ipak „Plavi“ ostaju neporaženi u ovogodišnjoj ligi i sigurnim bodovima grabe ka' final fouru. Pravi preokret režirao je neporaženi dubl tandem Dobrković/Pejović. Imali su Najdanov/Lero meč loptu, ali munjeviti volej, faktički, negladajući, od strane Dobrkovića, nagovjestio je preokret. Vidno iscrpljeni i van ritma Dobrković nije uspio da donese pobjedu u singlu. Na ruku mu nije išla ni savršena partija mladog Mladena Novovića koji je u šestom gemu krenuo sa pravljenjem razlike i preokretom. Sa osnovne linije, Novović je „tukao“ podjednako dobro kako po paraleli tako i po dijagonali i prinudio Dobrkovića na veliki broj iznuđenih grešaka. Fićo Pejović nastavlja sa pobjedničkim nizom. Savladao je još jednog dobrog igrača sa četvrte table Nenada Lekića, a broj grešaka koje je Fićo napravio mogu se izbrojati na prstima jedne ruke. Napravio je dobru uvertiru, a onda rutinski priveo meč kraju za 7:3. Boris nije uspio da uđe u ritam Antonu. Često je mijenjao ritam Anton, brzo je napravio tri gema razlike i to je onda situacija u kojoj se Najdanov najbolje snalazi. Meč Vujović – Lero odlučivao je o pobjedniku. Nažalost, Lero je odlično otvorio meč, poveo sa 1:0, ali ga je koncentracija izdala pri rezultatu 4:1. Evidentno je da Lero još nije ušao u udarce koji su ga i preporučili za ovu tablu.


Mislim da je presudni meč treće table dobilo, prije svega, iskustvo, jer Dule je jedini igrač koji je učestvovao u svim ligama i zna kako da iskontroliše duel, dok je Lero kao Gael Monfis. Izuzetan u nekim momentima, bljesne, napravi viner, a onda zaređa tri jeftine greške. Iznenadila me je i pobjeda Novovića u pozitivnom smislu jer kakav god Vojo da je van ili u formi, pobjeda nad njim je velika!“ – zaključio je kapiten „Devetke“ Najdanov.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar