Mornar u Ulmu peti put uzastopno izlazi na evropsku košarkašku scenu

mornar 2020

KK Mornar, u srijedu, u Ulmu, izlazi peti put uzastopno na evropsku scenu učešćem u Evrokupu, drugom po snazi i značaju evropskom takmičenju.

U prethodne četiri sezone, Barani su igrali po jednom u Evrokupu i FIBA Evrokupu i dva puta u FIBA Ligi šampiona.

Pred put u Njemačku prekaljeni, provjereni stručnjak, trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao:

„Pozivnica koja je došla za učešće u Evrokupu sve nas je prijatno iznenadila tako da se zaboravlja blagi zaostatak u treninzima na početku sezone. Kod svih je prisutna velika želja za učešće u Evrokupu i sve drugo se stavlja u drugi plan. Onog dana kad smo dobili tu vijest bili smo oduševljeni jer je to nagrada za sav dugotrajan, naporan rad kluba koji raste iz dana u dan. Mornar je iz malog mjesta. Nema mnogo sličnih klubova u Evropi koji se mogu pohvaliti da drugi put učestvuju u drugom po rangu takmičenju u Evropi.

Ulm je jako dobra ekipa. U Njemačkoj se sad gaji stil košarke gdje preovlađuju Amerikanci pošto je tamo dozvoljeno učešće velikog broja Amerikanaca i u domaćem prvenstvu. Taj stil iziskuje dosta tranzicije, brze igre, dosta šuteva za tri poena. Jednostavno, moramo se pripremiti tako da ne dozvolimo da uđemo u njihov ritam, iako i mi kao ekipa gajimo sličan stil igre. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo teška utakmica. Ekipa Ulma je i prošle godine igrala u Evrokupu. Sastavljena od dobrih, kvalitetnih igrača i dobro je vođena od trenera Lakovića, mladog stručnjaka. Sigurno da moramo biti vrlo koncentrisani da probamo da već na prvom gostovanju dođemo do važne pobjede, a svaka pobjeda u Evrokupu je mnogo bitna.“

Utakmica Ulm – Mornar igra se u srijedu, 30. septembra, od 19,30 časova.

KK Mornar-M.V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar