Održan prvi sezonski daunhil na Sutormanu

arhif tif

U organizaciji AMSK Sutorman, uz podršku Biciklističkog saveza Crne Gore (BSCG) i Biciklističkog kluba (BK) Lovćen Cetinje, na daunhil stazi na Sutormanu u nedjelju je vožen prvi crnogorski ovogodišnji daunhil-biciklistički spust „Sutorman 2020“.

Na Sutormanu okupilo 15 vozača iz Crne Gore koji su se nadmetali u četiri kategorije.

Jovan Luković bio je najbrži u kategoriji Elita,dok su drugo i treće mjesto osvojili Dragan Kovačević i Todor Čapunović.

U kategoriji Juniora prvi je bio Ognjen Barjaktarević, a drugi i treći Matija Tomić i Đorđe Janković.

U kategoriji Hobi prvi je bio Andrija Marković , Aldijan Hodžič i Dragan Foršpreher.

UM klasi Veterana-masters, prvi bio Lazar Rizični Kaluđerović, drugi Aleksandar Trifunović Trifke , a treći Ivan Tertec.

Prisutnu publiku , učesnike daunhila i sponzore pozdravili su mr Emil Kukalj - direktor TO Bar, potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković Cakan, barski sportski i biciklistički radnik Miodrag Banović Bane, a među zvanicama je bio i Dejan Popović, predsjednik BSCG.

Posebno mi je drago što je BSCG konačno stao iza nas, poslije niza godina, i što je Crna Gora kao država prepoznala značaj ovog takmičenja.

Zahvaljujem predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, potpredsjedniku Opštine Novakoviću i direktoru TO Bar Kukalju koji su lično podržali razvoj biciklizma na Sutormanu i promociju zdravog stila života, izgradnju najsavremenije daunhil staze. Veliku zahvalnost iskazujem na nesebičnoj pomoći svom starom sportskom prijatelju sa Cetinja Penju PulituPopoviću - kazao je medijima Trifunović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar