arhif tif

U organizaciji AMSK Sutorman, uz podršku Biciklističkog saveza Crne Gore (BSCG) i Biciklističkog kluba (BK) Lovćen Cetinje, na daunhil stazi na Sutormanu u nedjelju je vožen prvi crnogorski ovogodišnji daunhil-biciklistički spust „Sutorman 2020“.

Na Sutormanu okupilo 15 vozača iz Crne Gore koji su se nadmetali u četiri kategorije.

Jovan Luković bio je najbrži u kategoriji Elita,dok su drugo i treće mjesto osvojili Dragan Kovačević i Todor Čapunović.

U kategoriji Juniora prvi je bio Ognjen Barjaktarević, a drugi i treći Matija Tomić i Đorđe Janković.

U kategoriji Hobi prvi je bio Andrija Marković , Aldijan Hodžič i Dragan Foršpreher.

UM klasi Veterana-masters, prvi bio Lazar Rizični Kaluđerović, drugi Aleksandar Trifunović Trifke , a treći Ivan Tertec.

Prisutnu publiku , učesnike daunhila i sponzore pozdravili su mr Emil Kukalj - direktor TO Bar, potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković Cakan, barski sportski i biciklistički radnik Miodrag Banović Bane, a među zvanicama je bio i Dejan Popović, predsjednik BSCG.

Posebno mi je drago što je BSCG konačno stao iza nas, poslije niza godina, i što je Crna Gora kao država prepoznala značaj ovog takmičenja.

Zahvaljujem predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, potpredsjedniku Opštine Novakoviću i direktoru TO Bar Kukalju koji su lično podržali razvoj biciklizma na Sutormanu i promociju zdravog stila života, izgradnju najsavremenije daunhil staze. Veliku zahvalnost iskazujem na nesebičnoj pomoći svom starom sportskom prijatelju sa Cetinja Penju PulituPopoviću - kazao je medijima Trifunović.