FOTO pogodak za košarkaške nostalgičare!

djoko i ivanovic 1

Ljubiteljima košarke koji su se juče zatekli u Kraljevom baru nije promakao tandem poznatih lica za stolom tik kraj obale – strateg Mornara Đorđije Pavićević i direktor čačanskog Borca Marko Ivanović.

Bivše košarkaške asove i dugogodišnje prijatelje1996. godine samo je noć dijelila od zajedničkog angažmana u Mornaru. Tada na početku trenerske karijere Pavićević je košarkaški ponos Bara uveo u prvu ligu SR Jugoslavije a ključno pojačanje za elitu trebao je da bude upravo njegov prijatelj iz Čačka.

Ivanović je te godine već bio na zalasku sjajne karijere u kojoj je briljirao u dresu Borca, Partizana i Rabotničkog . Aranžman je “pokvarila” eksluzivna vijest u Sportskom žurnalu da je robusni centar dobio ponudu da se iz Skoplja preseli u Bar. Odmah nakon što su informaciju ugledali u beogradskom sportskom listu reagovali su čelnici Budućnosti - Ivanović je istog dana dobio od Podgoričana “ponudu koja se ne odbija”.

Urbana legenda kaže da, kada je Ivanović saopštio svom prijatelju kakvu je ponudu dobio od Budućnosti, nije bilo pokušaja da se predomisli.

Veteran iz Čačka proveo je nakon toga dvije sezone u Podgorici. Bile su to godine u kojima je Budućnost počela da postaje košarkaški gigant regiona. Ivanović je sa “plavima” osvojio Kup SR Jugoslavije.

Čuvena Mornarova škola košarke bila je tih godina jedan od glavnih izvoznika asova koji su ostavili dubok trag u Budućnosti, ali i Partizanu, FMP Železniku i ostalim vodećim klubovima bivše Jugoslavije.

Dvije decenije kasnije, Mornar je ponovo član košarkaške elite Balkana pa legendama barskog i čačanskog kluba nije nedostajalo tema vezanih za krajicu igara.

djoko i ivanovic

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar