U Mornaru zadovoljni žrijebom za ABA ligu

mornar

U sportskom Baru se s pažnjom pratila Skupština ABA lige održana u crnogorskom letovalištu Pržno, posebno zbog žrijeba. Na zadovoljstvo navijača Mornara na premijeri u Baru 1. oktobra gostuje Partizan. Zadovoljstvo ne krije ni trener Barana Đorđije Pavićević.

„Dobili smo najatraktivnijeg protivnika. Partizan je u minuloj deceniji bio najuspješniji klub sa ovih prostora. Prošlu sezonu zatvorili smo u dupke punoj dvorani „Topolica“ protiv podgoričke Budućnosti, zaslužili smo da novu otvorimo u, takođe, ispunjenoj dvorani.  Ne sumnjam da će svih 3.200 navijača dočekati Beograđane. I na premijernom spektaklu pokazaćemo da ćemo, posebno u našoj dvorani, biti tvrd orah za sve ekipe, ali nam je prevashodni cilj da sve organizujemo na visokom nivou i potvrdimo da se Bar na velika vrata vraća na košarkašku mapu regiona. Koliko je interesovanje za gostovanje Partizana već sada bismo mogli rasprodati dvoranu za premijernu utakmicu. Mogu da zamislim kakvo će košarkaško uzbuđenje vladati 1. oktobra u ovom gradu“, ističe Pavićević.

U prvih osam kola Mornar gostuje Ciboni, Olimpiji, Budućnosti i Cedeviti, a kod kuće, osim s Partizanom, igra sa Heliosom, FMP-om i Crvenom zvezdom.

„Neki kažu da nam žrijeb nije bio naklonjen. To ne razumijem – htjeli smo u ABA ligu, žarko željeli da odmjerimo snage s najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije i u tome uspjeli, ostvarivši, usput, najveći uspjeh u istoriji barske košarke i sada treba da razmišljamo da li je dobro što ćemo, na primjer, sa Zvezdom igrati u sedmom, a ne u jedanaestom kolu. Gluposti. Žrijeb je bio po mjeri jer će na premijeri u Baru biti spektakl“, jasan je Pavićević.

Treneru i glavnom finansijeru Mornara narednih dana predstoje razgovori sa potencijalnim prvotimcima (starim i novim), a pripreme za novu sezonu trebalo bi da počnu 8. avgusta.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar