Juventus uvertira za Krku

mornar barr 14

U Baru se, ovih jesenjih dana, sve svelo na košarku – svuda se govori o Mornaru i njegovim utakmicama u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.

To znači dvije stvari: da je Bar i dalje, sve do ljeta, kulturna i svaka druga provincija i da je košarka njegov najpopularniji sport, njegov brend.
A košarkaši Mornara lete s kraja na kraj bivše Jugoslavije i gostuju u evropskim metropolama i egzotičnim destinacijama, poput Tenerifa i nemaju vremena za predah.

Prva šansa da vrate brejk poslije bolnog poraza u ABA ligi od Zadra u Topolici, bila je u Sremskoj Mitrovici i bili su na dobrom da to ostvare, ali kad su poveli 70:67, kao da su ustuknuli i igrači Mege su sa tri trojke preokrenuli rezultat i relativno mirno dočekali samu završnicu.

Sjutra veče od 18,30 časova Mornar u Topolici, u okviru šestog kola Lige šampiona dočekuje Juventus iz Litvanije. Litvanci vode u „D“ grupi, zajedno sa Avelinom, sa po četiri pobjede i jednim porazom, dok su Barani upisali dvije pobjede i tri poraza.

Savjetnik šefa stručnog štaba Đorđija Pavićevića, njegov rođeni brat Mihailo, očekuje tešku utakmicu:
„Biće teško sa dobrom ekipom iz Litvanije. Nama je odbrana daleko slabija od napada, primamo neočekivano mnogo koševa, u posljednjih pet utakmica samo protiv Avelina, u jednom periodu, djelovali smo ozbiljno u odbrani. Radimo naporno na treninzima da podignemo nivo igre u odbrani, da zatvorimo prilaze košu. Problem nam je i igra „jedan na jedan“, jer nemamo, osim možda dvojice igrača, onih koji mogu da se drže u takvoj igri. Utakmica protiv Juventusa poslužiće nam da se što bolje pripremimo za Krku u subotu pred našim navijačima, iako se ne odričemo dobrog plasmana u Ligi šampiona, u kojoj branimo ugled crnogorske košarke.“

U utakmici sa Juventusom u rosteru neće biti povrijeđenog Marka Ćalića, ostali su spremni, uključujući i novajliju Kamerona Tejtuma koji se oporavio od lakših zdravstvenih problema.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar