Večeras značajan meč KK Mornara za plej-of

navijacc

U direktnom duelu sa konkurentom za plasman u plej-of, Mornar večeras dočekuje FMP.

Barani i Beograđani sastali su se do sada sedam puta u ABA ligi. Mornar vodi 4:3 (dva puta je slavio u Beogradu, FMP jednom u Baru), a posljednji prvenstveni duel, tim iz beogradskog Železnika dobio je u svojoj dvorani, 92:83.

Duel u Baru obje ekipe dočekuju sa devet pobjeda i sedam poraza i na diobi petog i šestog mjesta na tabeli.
Ekipi Mornara uzimaju danak stalna putovanja u Regionu i s kraja na kraj Evrope, kao i dvije jake utakmice sedmično, u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona. Nekoliko igrača je zbog povrede pod znakom pitanja pred meč sa FMP-om.

Zdravstveni bilten je prva briga trenera Barana Mihaila Pavićevića, koji ne krije svoje simpatije za igru gostiju.
“Nažalost, moram da krenem od zdravstvene situacije koja nimalo nije ohrabrujuća. Koji su razlozi: da li veliki broj utakmica, nemogućnost pravilnog oporavka...? Sad je to sve iza nas. Međutim, poslije zaista velike pobjede protiv direktnog konkurenta Cedevita Olimpije u Ljubljani, imali smo meč u FIBA ligi šampiona koja je isto bila ,,biti ili ne biti”. Nastupili smo gotovo bez prve petorke. Sticajem okolnosti zbog povreda nedostajali su Pulen, Luković i Nidam. Heris je igrao povrijeđen, a odsustvovao je opravdano, zbog prinove u porodici, i Voler. Na treninzima do FMP gledali smo više u medicinski izvještaj nego što smo razmišljali o samoj formi. Nadam se da će bar neko od povrijeđenih igrača biti spreman da se priključi u nedjelju, jer utakmica sa FMP-om je podjednako važna kao i ona u Ljubljani. Radi se o direktnom konkurentu za plasman među četiri. Jedan sam od trenera koji ekipu FMP-a izuzetno cijeni. Uvijek sam govovorio da je to ekipa koju je najljepše trenirati, jer mladi momci igraju sa velikom energijom. I prošle i ove godine napravili su sjajan rezultat pod vođstvom mladog trenera Jovanovića.

Sigurno da nas očekuje izuzetno težak meč. Neće nas zavarati pad forme u posljednjih nekoliko utakmica koji je bio evidentan kod njih iz prostog ratloga što znamo da će oni doći da igraju i da se nadigravaju svih 40 minuta. Moramo biti spremni da se borimo za svaku loptu i da budemo čvrsti u svakom duelu. I, prije svega, da odigramo pametno, da sve vrijeme znamo šta treba da radimo na terenu” – ističe Pavićević.
Sead Šehović je sve bolji kako sezona odmiče. I on očekuje tešku i tvrdu utakmicu.

,,FMP je mlada ekipa, njegovi igrači su puni energije i mnogo trče. Sve vrijeme su kandidati za plej-of što najbolje govori o njihovoj igri ove sezone. Biće teško osvojiti bodove protiv njih, ali i mi imamo svoje adute i ambicije. Igramo pred svojom publikom i to poslije sjajne pobjede u Ljubljani, koja nas je silno motivisala i napunila samopouzdanjem. Očekujem punu dvoranu i gmomoglasnu podršku navijača” – kaže Šehović.
U međuvremenu, redove Mornara pojačao je Amerikanac Ajzea Vajthed (24 godine, visok 193 centimatra) koji je donedavno branio boje kazahstanske Astane. Igra na poziciji pleja, tamo gdje je Mornar ,,najtanji” ove sezone, naročito poslije povrede Nidama. Njegov dolazak iz Amerike očekuje početkom naredne sedmice, a trebalo bi da debituje za novi klub u idućem kolu ABA lige protiv Zadra.

Nedjeljna utakmica između Mornara i FMP-a u dvorani “Topolica” počinje u 20 časova. Ulaznica staje 3 eura.

M. Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar