Mornar gostuje u Sloveniji

krkaa 2

Mornar se danas u Novom Mestu sastaje peti put sa Krkom u ABA ligi.

U dosadašnja četiri duela Barani vode 3:1

krkaa 1

Pred ovaj duel trener Mornara Mihailo Pavićević je oprezan:
,,Krka je na domaćem terenu izuzetno nezgodan protivnik, ne samo Mornaru nego i ostalim ekipama. Ne znam zbog čega je to tako. Svi se nešto žale na dvoranu, a teren je teren. Ne znam na šta se žale, ali oni jednostavno kod kuće igraju jako dobro. Evo, ove godine dobili su i Crvenu zvezdu.

krkaa 4

Očekuje nas vrlo teška i, mislim, neizvjesna utakmica. Mi smo u usponu forme. Utakmice protiv Budućnosti i Gaziantepa u Ligi šampiona daju nam za pravo da idemo u Sloveniju sa određenom dozom optimizma, da eventualno pobjedom u Novom Mestu zadržimo priključak sa timovima iz vrha tabele. Neće to biti nimalo lak posao, jer je Krka satavljena od izuzetno kvalitetnih igrača. Moraćemo da budemo veoma koncentrisani, kako u odbrani, tako i u napadu da bismo došli do pobjede. Pogotovo u odbrani, jer oni igraju bez nekog klasičnog centra, većinu vremena u igri provode dvije četvorke i svih pet igrača su dobri šuteri, što nije lako braniti. Nadam se da ćemo i mi njima, pametnom igrom u napadu, zadati dosta problema u fazi odbrane” – kazao je Pavićević pred put u Sloveniju.

krkaa 3

Uroš Luković se poslije kraće pauze zbog povrede koljena vratio na teren. I njegova forma je, kao i čitave ekipe, u usponu.
,,Ukoliko budemo igrali kao protiv Budućnosti u većem dijelu utakmice ili u posljednjem duelu Lige šampiona, što znači angažovano i strpljivo, odnosno borbeno u odbrani i mudro u napadu, možemo da donesemo kući i drugi put ove sezone bodove sa gostovanja. Decembar i januar su tradicionalno 'naši' mjeseci, uvjeren sa da će tako biti i ove sezone” – kaže pouzdani centar Mornara.

Današnja utakmica Krka – Mornar u Novom Mestu počinje u 20 časova.

M. V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar