FMP i Mornar otvaraju šesto kolo ABA lige

najav

Dobar start u ABA ligi košarkaši Mornara nastojaće da potvrde u duelu sa FMP-om, u premijernj utakmici šestog kola regionalnog takmičenja.

U dosadašnjem toku sezone Beograđani imaju četiri pobjede, Barani jednu manje. A u međusobnim duelima Mornar vodi 4:2. Zanimljivo je da su igrači trenera Mihaila Pavićevića od tri meča u Železniku, dva dobili, a jednom je FMP slavio u Baru.

Pred duel u petak na koji gosti dolaze iz Bamberga, gdje su upisali i četvrti poraz u Ligi šampiona, trener Pavićević kaže:
„ABA liga ove sezone nosi veliku neizvjesnost, sve ekipe su spremne da iznenade. Kod nas se nedostatak zajedničkog rada i uigranosti manifestovao na igru i rezultat. Drago mi je što smo u pravom trenutku, protiv Cedevita Olimpije, lidera na tabeli, u drugom poluvremenu pokazali lice koje bih želio češće da vidim, da ne kažem na svakoj utakmici. Voljni momenat je bio prisutan kod svakog igrača, prije svega u odbrani, a jedna pametna igra u napadu rezultirala je pobjedom, velikom u svakom smislu. Najviše zbog toga što nam vraća samopouzdanje. To je najbitnija stvar, jer kod svake odluke, svakog šuta, samopouzdanje, na kraju, prevagne.

Utakmica sa FMP-om biće izuzetna teška. Jedan sam od onih koji od prvog dana, od kada se takmičimo u ABA ligi, potencira da je FMP izuzetno kvalitetna ekipa. Sitem koji je napravljen veoma cijenim i poštujem. Prije svega, zbog toga što su od velikog broja mladih igrača napravili velika imena i što su iznjedrili mnogo kvalitetnih igrača. Mladi kolega Jovanović radi sjajan posao u posljednje dvije godine. Zaista nas očekuje teška utakmica. Oni su mlada, atletski dobra ekipa, odlično utrenirana, koja igra u jakom ritmu. U prednosti su jer igraju jednu utakmicu nedjeljno, za razliku od ostalih, među kojima smo i mi, koji se takmičimo na dva fronta. Kudikamo su odmorniji i imaju više vremena da se pripreme za utakmicu i tu je ta njihova prednost. Svaka utakmica s njima je bila uzbudljiva i neizvjesna do kraja. Nadam se da ćemo biti spremni da odgovorimo na svaki izazov, a što se tiče rezutata zaista je nezahvalno prognozirati.“

Antabija Voler takođe najavljuje tešku utakmicu:
„Očekuje nas težak meč sa ekipom koja igra s puno energije tokom čitave utakmice i koja je u odličnoj formi.“

Utakmica između FMP-a i Mornara igra se u petak, 8. novembra, od 20 časova.

M. Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar