Anđela I Todor Nišavić-talentovani sportisti iz Bara

 naslov

Anđela Nišavić završila je OŠ „Anto Đedović“, a zatim Gimnaziju „Niko Rolović“ u Baru.

Studira sportski menadžment u Podgorici. Svoju rukometnu karijeru otpočela je sa 12 godina u barskom RK ,,Dream team". U narednih 8 godina bavljenja rukometom promijenila je nekoliko klubova i trenera. Sa 17 godina dobija poziv za najbolji crnogorski tim „Budućnost“. Paralelno sa tim bila je redovni član pionirske i kadetske reprezentacije Crne Gore.U septembru 2018. godine prihvata ponudu prvoligaša Srbije ŽRK Jagodina i potpisuje ugovor na 2 godine. Sa njima osvaja titulu prvaka države 2019 godine.

Anđela Nišavić

„Sport je uvijek bio moj izbor u životu i želim da dostignem najveći uspjeh koji sport može da donese“ –otkrila nam je Anđela.

Jedna od najvećih želja joj je da zaigra na Olimpijskim igrama i postane profesionalna rukometna igračica.

Todor Nišavić je takođe završio OŠ „Anto Đedović“,a zatim upisao Srednju stručnu školu u Baru . Posljednju godinu srednje škole završava u Švedskoj kako bi uspješno mogao da razvija svoj sportski talenat. Košarkom je počeo da se bavi sa 9 godina. Oduvijek ga je privlačio sport i želja da bude dio sportskog društva. Prve košarkaške korake napravio je u barskom klubu „Antivari“. Sa 17 godina odlučuje da karijeru nastavi u inostranstvu, gdje dolazi u najveći klub u Švedskoj -„Södertälje Basketbollklubb“. Tu završava uspješno svoju posljednju sezonu juniora. Nakon toga dobija ponudu za ugovor na 2 godine od „Fryshuset Basket“ gdje sada trenira. Otkrio nam je svoje utiske:
„ Zadovoljan sam postignutim rezultatima i srećan što mi se ukazala prilika da svoj talenat razvijam u inostranstvu. Sport donosi mnogo lijepih trenutaka, a posebno putovanja i nova poznanstva“.

Na terenu Todor

Todorovi planovi vezani su za inostranstvo, a želja mu je da zaigra u nekom od najvećih i najuspješnijh košarkaških klubova.

Za ovo dvoje mladih talentovanih sportista iz Bara tajna uspjeha je vjera u sebe i upornost koji uvijek dovode do ostvarenja snova.

Piše: Ljiljana Milović,prof. /Serijal o mladim talentima u okviru projekta „Put uspješnih“/

urban radio

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar