Barski optičar maratonac

Danilo DadoPavlovic 5

Danas ga je samo povreda koljena spriječila da u Podgorici istrči i treći polumaraton u ovoj godini, no, Baranin Danilo Pavlović , za drugove Dado, već se sprema za nova atletska iskušenja: cilj mu je da istrči sve veće polumaratone na prostoru bivše Jugoslavije!

Pavlović (28), zaposlen u optici “Optotim”, u svijet polumaratona ušao je ove godine. Početkom februara u Herceg Novom je istrčao Skalinadu, u aprilu je istrčao prvi polumaraton u Beogradu, poslije toga ga je povreda stopala odvojila od nekoliko trka, a potom je u septembru u Sarajevu istrčao drugi polumaraton, u vremenu 1:50:03. U Novom Sadu je kao jedini takmičar iz Crne Gore 16. oktobra istrčao i trku na 25 kilometara, bez obzira na jak pljusak, kaže, bilo je fenomenalno iskustvo.

“Trčao sam stalno rekreativno, vidio da mogu da uđem u polumaraton, odlučio se ove godine , i to mi je ušlo u krv. Prvi, u Beogradu, nije bio toliko fizički bolan, koliko su me savladale emocije jer sam ga istrčao nakon povrede koljena, a doktor mi je 20 dana uoči trke savjetovao još dva mjeseca mirovanja. Bio sam zato presrećan,a bilo je svakako straha od obnove povrede”, priznaje Dado.

Ove godine nije imao sreće sa povredama, prvo je povrijedio lijevo koljeno, pa onda slomio stopalo u maju, da bi sad povrijedio desno koljeno. No, ni povrede ga nisu zaustavile u aktivnom sportskom životu, u kojem mu je pored polumaratona druga velika ljubav planinarenje.

“I tokom rehabilitacije od povreda sam se dosta kretao, išao u planinu, ne volim statičnost. Imam veliku želju za fizičkom aktivnošću, trenirao sam košarku od 14-17. godine, a evo već godinu i po planinarim sa klubom Montenegro photo trekking, skoro svaki vikend sam u planini, ako nemam posla. Bitno mi je da sam u prirodi i u društvu sa ljudima koji isto razmišljaju, a ne upisivanje vrhova u knjižicu, koju inače i nemam”, dodaje Pavlović.

On je poručio Baranima “svima koji imaju malo slobodnog vremena” da izađu u prirodu, ne samo da planinare, “to može biti i šetnja kroz šumu”, ističući da je blizu grada Volujica “koja nije zahtjevna”, kao i Kurilovo. Takođe, tu je i savjet donosiocima odluka, koji može imati vrlo značajnu valorizaciju ne samo u sportskim okvirima:

“Razgovarao sam sa drugovima koji trče polumaraton, da predložimo Opštini organizaciju ovakvih trka u Baru jer ih sada pravi samo Podgorica, a mi imamo najbolje uslove, i jezero i planine i more”, zaključio je Dado.

{galerija}sport/2016/10/maraton{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar