uccesnici

U periodu od 28.jula do 5. avgusta, veliki broj takmičara, sportskih rekreativaca, ali i najmlađih, imali su priliku da se druže i takmiče u velikom broju disciplina, na 11. sportskim igrama “Mrkojevići 2019”.

Jedanaest godina zaredom, profesor, sportista i veliki entuzijasta Elvir Bajramović se trudi da se ova manifestacija održi.

“Igre su još jednom pokazale da sport ne poznaje granice među ljudima. Želim da zahvalim generalmom sponzoru Opštini Bar i predsjedniku Dušanu Raičeviću bez čije pomoći, koja je po prvi put ove godine dobijena, sve ovo ne bi bilo moguće. Hvala i ostalim odgovornim društvima – Turističkoj organizaciji Bar, preduzeću ‘Kalamper’ i ostalima što su pomogli da ovo sve izgleda ovako”, kazao je Bajramović.

ekki

Sa ocjenom da su Mrkojevići važan dio barske opštine, i da se u njih, baš kao i u druge krajeve treba ulagati složio se i predsjednik opštine Bar Dušan Raičević, kao da je i sa dijasporom bilo govora o izgradnji fiskulturne sale koja je neophodna školi iz ovog kraja.

rale

“Drago mi je to sam večeras ovdje, i drago mi je što punih 11 godina postoji manifestacija ovog tipa, koja je samo nastavak nekada uspješnih ‘Dana Mrkojevića’. Lokalna uprava je i do sada pokazala i dokazala da brine o svakom kraju barske opštine, pa i o Mrkojevićima. Imali smo konstruktivne razgove sa dijasporom o dodatnim ulaganjima u ovaj kraj. Moja prva posjeta je baš prošle godine bila ovom kraju kada sam preuzeo mandat. Sportski podvizi su prepoznati, i idemo ka rješavanju infrastrukturne problematike oko fiskulturne sale”, rekao je Raičević.

I TOB-a je prepoznala važnost jedne ovakve manifestacije.

“Tako je, tu smo uvijek kada treba i gdje treba. Naša pomoć je bila takva da finansiramo i dio ove manifestacije, koja na lijep način promoviše vrijednosti ovog kraja, jer smo procijenili da se ovaj kraj može i dodatno turistički valorizovati”, kazao je Emil Kukalj, direktor TOB-a.

pub

Iz Podgorice je doputovao i gensek OSCG Ivan Bošković, koji je po prvi put u Mrkojevićima, a došao je da oda priznanje vrijednom radu lokalnih odbojkašica.

“Čast mi je da sam prvi put ovdje, a razlog je jednostavan. Htio sam i lično da odam priznanje svemu onome što se ovdje, kada je odbojka u pitanju, radi, i pored toga što ove talentovane djevojčice nemaju fiskulturnu salu. Iskreno se nadam da će to brzo biti riješeno, a organizatorima čestitam na prelijepoj noći”, rekao je Bošković.

Osim nagrada u sportskim kategorijama, organizatori su novčano nagradili i dvoje uspješnih mladih ljudi iz Mrkojevića doktorku farmacije Aidu Nikezić, i uspješnog studenta Fakulteta za crnogorski jezik Amira Duškića.

devet

Devetogodišnja Uma Duraković je izrecitovala pjesmu sa kojom je zauzela drugo mjesto na šestoj Državnoj smotri recitatora u Beranama.

iggra

Uslijedio je i čuveni “Mrkovski duzen”, za koji su bili zaduženi orkestar Arija Hajdarevića i solisti Miki Čobić, Mahmud Maloković, kao i Sabro Vulić koji više nije u muzičkim vodama, ali se odazvao pozivu organizatora.

urban radio

Posljednje vijesti

Thumbnail Oko 15.15 časova došlo je do kontakta  vozila na magistralnom putu kroz Sutomore. Prema prvim...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar