Đurišiću uručena plaketa nakon četiri godine

urucenje plakete pedji djurisicu

Četiri godine nakon što mu je odlukom komisije Opštinskog fudbalskog saveza pripala, Zlatna plaketa „Zaslužni fudbalski radnik Opštine Bar“ konačno je uručena Predragu Peđi Đurišiću, živoj legendi barskog fudbala.

Đurišiću koji do sad nije mogao da primi ovo priznanje zbog odsustva, plaketu su uručili predsjednik i generalni sekretar OFS prof. Vaslije Vasko Milošević i mr Miodrag Banović.

Predrag – Peđa Đurišić, rođen na Pristanu 14. marta 1950, fudbalsku karijeru započeo je u FK „Zabjelo“ -kasnije „Tara“-koji se takmičio u II Saveznoj ligi 1967-1969. Nastavio je u FK „Mornar“ od 1969-1980. Igrao je na poziciji desnog krila, a zatim centarhalfa. Nakon završene fudbalske karijere, uključio se u upravu FK „Mornar“ da svojim znanjem i iskustvom pomogne mlađim kolegama.

“Peđa Đurišić je bio direktor FK „Mornar“ od 1986-1990. godine, a od 1993-1996. bio je i predsjednik kluba. FK „Mornar“ ga je delegirao u Fudbalski savez Južne regije, koja ga je, kao iskusnog poznavaoca fudbala i privrednika sa izuzetnim organizacionim sposobnostima, delegirala u FSCG, a zatim i u FSJ. I pored velikog angažovanja, nije zapostavio ni porodicu. Sa genetskim predispozijama, sa talentom i upornim radom, u fudbalsku čaroliju ušao je i njegov sin Duško kojeg su kao veoma talentovanog igrača pozvali u pionirsku reprezentaciju Jugoslavije 1988-1989. Za kadetsku i omladinsku repezentaciju Jugoslavije igrao je od 1990-1993. Napravio je veoma zavidnu fudbalsku karijeru i kao senior u fudbalskim klubovima Jugoslavije, Evrope i Bliskog istoka: OFK „Beograd“, FK“Sion“-Švajcarska, FK Sedan“-Francuska, FK „Lokeren“ – Belgija, FK „Padebor“ – Njemačka, FK „Hapoel“ – Izrael, FK „Apolon“ – Kipar, a fudbalsku karijeru završio je u FK „Vojvodina“, saopštili su iz OFS Bara.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar