Pred Mornarom sedmica okršaja sa Golijatima

pred partizan press 3

Iza košarkaša Mornara je nedjelja sa dvije velike pobjede, ispred njih sedmica u kojoj ih očekuju mečevi sa ekipama koje u nacionalnim prvenstvima ne znaju za poraz.

Prvi od rivala iz teške kategorije kojima četa Đorđija Pavićevića do kraja mjeseca ide na megdan je Budućnost (subota, 21h) . Odmah nakon meča sa Podgoričanima, Mornarova ekspedicija putuje na Tenerife (srijeda, 18:00), a u ponedjeljak 31. oktobra (18:00), slijedi gostovanje Crvene zvezde u Baru.

Veoma težak raspored je pred nama. Rivali su nam ekipe koje ne znaju za poraz u nacioanlnim prvenstvima. Košarkaši Tenerifa su u Zagrebu dobili Cibonu u ovom kolu 35 razlike tako da znamo šta nas čeka tamo. Ovaj ritam je nezgodan. Liči na NBA ali ne treba zaboraviti da mi nemamo standard kao NBA ekipe, da ne putujemo svojim avionima i čarter letovima već redovnim linijama. To podrazumijeva da gubite čitav dan u putu. Upravo zbog toga potrebnoje daimate što duži roster, što više igrača koji su razigrani da bi se teret podijeli, inače vrlo brzo idu problemi”, objašnjava situaciju u kojoj se ove sezone našao njegov tim Đorđije Pavićević.

Serija mečeva sa favoritima ABA lige i FIBA Lige šampiona stiže nakon dva važna trijumfa Mornara. U ABA ligi deklasiran je FMP Železnik, u FIBA Ligi šampiona najbolji belgijski sastav Ostende u burnoj završnici (74:72).

Protiv Ostendea nismo odigrali dobro u prvom poluvremenu, naročito drugoj četvrtini. Prijetilo je da izgubimo utakmicu mnogo većom razlikom nego što je bila na poluvremenu. U drugom dijelu smo došli do naše igre, razlika se topila iz minuta u minut ina kraju se završilo sa “hepi endom” za našu publiku u odličnoj atmosferi. Prva pobjeda već na startu ovog veoma jakog takmičenja. Uz Partizan samo smo mi od ABA ligaša slavili na startu ovog takmičenja što dovoljno govori i o kvalitetu i o našem rezultatu“, sumira utiske Pavićević.

Trener Mornara je na konferenciji za medije nakon meča sa Ostendeom čestitao svojim igračima na pobjedi a onda priznao da je u svlačionici na poluvremenu bilo prilično bučno.

Morao sam da podviknem, žestoko. Kao da su odreagovali na moju izjavu da nam je važnija ABA liga od FIBA lige šampiona. To je tačno u kontekstu činjenice da je naša dugoročna ambicija da se takmičimo u ABA ligi. Ali, moraju da budu svjesni da smo uobavezi prema ugledu kluba, grada i, konačno i Crne Gore koja nam je omogućila da igramo ovakve lige, da ih dostojno reprezentujemo. Tako da mi je drago da su se igrači probudili u drugom poluvremenu, razlika je počela da se topi iz minuta u minut i na kraju smo u finišu imali sreće koju smo,mislim, i zaslužili“, zaključio je Pavićević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar