“Prvo pa muško”: Odmah pobjeda Mornara u Ligi šampiona!

mornar ostende 8

Još jedan poklon Mornara košarkaškoj publici u Baru!

Nakon dva ubjedljiva trijumfa u ABA ligi i spektakularnog plasmana u FIBA ligu šampiona, izabranici Đorđija Pavićevića obradovali su svoje navijače i prvom “evropskom” pobjedom ove sezone.

FOTO: Anto BAKOVIĆ

Na startu FIBA lige šampiona u Topolici je kapitulirao belgijski šampion Otende – 74:72!

Meč je, nakon velikih rezultatskih oscilacija, riješen bukvalno u poslednjem minutu u kojem je glavni posao završila odbrana domaćih u reketu.

Mornar je odlično počeo meč – serijom 7-0 preko Elisa i Volera poveo sigurno već u prvim minutima. Razlika je održavana do kraja četvrtine, u jednom trenutku bila podignuta I na 9 poena, ali kako je igra odmicala vidjelo se da Mijović i družina imaju za rivala ozbiljnu ekipu, što su uostalom i potvrđivala mala kolonija bivših i povremenih srpskih reprezentativaca u ovoj ekipi.

Već na startu druge četvrtine gosti su okrenuli igru I rezultat u svoju korist – serijom 11-0 okrenuli sa 23:19 na 23:27, a malo kasnije poveli i sa 28:39. Početkom treće četvrtine raspucao se i Katić pa je razliga dostigla i maksimalnih 13 poena 32:45.

Tada su se, uz tokom čitavog meča odličnog Elisa, razigrali i Voler a onda I Korać koji je sa 8 uzastopnih poena, od čega 6 sa dvije trojke, preokrenuo rezultat početkom poslednje četvrtine na 63:61!

Neizvjesno je, međutim, bilo do poslednje sekunde a u poslednjem minutu Belgijanci su imali tri šuta za izjednačenje ili preokret ali nisu pogodili a u skoku domaćin je bio na visini zadatka.


Mornar – Ostende 74:72 (23:19, 9:22, 23:20, 19:11)

MORNAR: Hadžibegović 2, Ćalić, Krstić 5, Džons 9, Radunović 4, Mijović, Elis 16, Pantić 2, Korać 12, Mugoša, Voler 17, Dikerson 4.

OSTENDE: Lambreht, Volden 10, Hemelers, Kohajda, Kešelj 10, Salumu 7, Katić 17, Bukiču 6, Đođrević 12, Jagodić-Kuridža 4, Kestelot, Njubil 2.

ZA PREUZIMANJE FOTOGRAFIJA SA PORTALA POTREBNA JE DOZVOLA AUTORA!

{galerija}sport/2016/10/ostende{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar