OŠ “Mrkojevići” – prva na Školskom kup takmičenju CG u odbojci

odbojka mrk 1

Ženska odbojkaška ekipa sastavljena od učenica VI i VII razreda osvojila je prvo mjesto na Školskom kup takmičenju Crne Gore u odbojci.


U ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je preko 70 ekipa. Do finalnog turnira naša ekipa je odigrala 10 utakmica, ostvarivši 9 pobjeda. Na finalnom turniru u Beranama, u organizaciji Ministarstva sporta i mladih, učestvovale su pobjednice regija. Odbojkašice su u uzbudljivim i neizvjesnim utakmicama bile bolje od vršnjakinja iz Berana (OŠ “Vuk Karadžić”) i Podgorice (OŠ “Maksim Gorki”). Arijana Bidžur, Alena Kadić, Ajla Perazić, Dehila Rašketić, Mihana Škretović, Adisa Kalamperović, Saida Erović, Amina Žigović, Dalila Pepeljak, Šejla Arabelović i Ema Perazić su prikazale izvanrednu igru i izuzetnu borbenost, dostojno reprezentujući Mrkojeviće i naš grad Bar. Rezultat još više dobija na značaju činjenicom da škola nema fiskulturnu salu pa je utakmice u kojima je bila “domaćin” igrala u sali Osnovne škole “Srbija” u Starom Baru.

odbojka mrk 2

Povodom velikog uspjeha čestitku Školi uputio je predsjednik opštine Bar gospodin Dušan Raičević. “Raduje nas činjenica da ste na ovakav način uspješno promovisali svoj kraj i grad i potvrdili odlične rezultate koje su učenici vaše škole ostvarili u prethodnom period u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Opšina Bar će i u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju unapređenju i razvoju dječijeg sporta, ali i uložiti napore da u okviru svojih nadleđnosti u saradnji sa ostalim subjektima realizuje jedan od značajnijih projekata, a to je izgradnja fiskulturne sale u Mrkojevićima čime će se stvoriti uslovi da se na bolji i kvalitetniji naslov valorizuju ovakvi I slični rezultati” stoji pored ostalog u čestitki gradonačelnika Raičevića.

odbojka mrk 3

Škola je izrazilaa posebnu zahvalnost profesoru Elviru Bajramoviću, koji rukovodi odbojkaškom sekcijom. Učešće na kup takmičenju i odlazak na finalni turnir su pomogli: OŠ “Srbija” iz Starog Bara, konoba „Makina Vučinića“, Šaban Škretović i Nedim Pelinković.

Barska plovidba

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar