Pečurica osvojio i drugi bal za intermajstora

pcurica

 FIDE majstor Miloš Pečurica osvojio je drugi bal za titulu internacionalnog majstora na međunarodnom turniru „Treća subota“ koji je protekle sedmicer održan u Đenovićima.

Pečurica je u posljednjem, devetom kolu, remizirao sa internacionalnim majstorom Justinom Sarkarom i sa šest i po poena zauzeo drugo mjesto na turniru.

Mladi barski šahista dobio je prve četiri partije, pa mu je za normu za intermajstora bilo potrebno 2,5 poena iz preostalih pet kola, što je i ostvario sa pet remija.

Poslije ovog turnira Miloš Pečurica ima rejting 2380 poena i za osvajanje titule internacionalnog majstora potreban mu je još jedan, treći, bal i rejting od najmanje 2400 poena.

To će pokušati da ostvari već na sljedećem turniru „Treća subota“ („Third Saturday“) koji će biti održan u aprilu, takođe u Đenovićima.

Tako bi Miloš Pečurica, poslije dr Ljuba Živkovića i mladog Luke Draškovića, postao treći barski šahista sa titulom internacionalnog majstora.

Inače, prošlonedjeljni turnir u Đenovićima, osvojio je velemajstor Nebojša Nikević sa 7 poena, pola više od drugoplasiranog Pečurice. Treći je bio Sarkar sa 5,5, četvrti Dimitrijevski sa 5, itd. Koliko je turnir bio jak govori podatak da je velemajstor Boško Abramović iz devet kola sakupio 4 poena i takmičenje završio u drugom dijelu tabele.
Pečurica, trenutno, nije član nijednog kluba u Crnoj Gori, ali će, svakako, igrati za nekog premijerligaša na ovogodišnjem ekipnom državnom prvenstvu.

M. V.

urban radio

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar